Narva linnus muutub avastuskeskuseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnus
Narva linnus Foto: Aldo Luud / Õhtuleht / Scanpix

Narva linnus avaneb mõne aasta pärast jõepromenaadile ja vanalinna - jõe äärde pääseb tulevikus linnuse konvendihoone kaevudanskerisse paigaldatud lifti abil, vanalinna aga üle Peterburi maantee ehitatud silla.

Kui seni on tulnud nii linnusest jõe äärde kui ka vanalinna saamiseks teha suur ring, siis paari aasta pärast see muutub, vahendab Põhjarannik.

Selleks, et linnus praegusest funktsionaalsemaks muuta, korraldas sihtasutus Narva Muuseum arhitektuurivõistluse, mille tulemusena muutub linnus avastuskeskuseks. Arhitektuurivõistluse käigus pidid arhitektid leidma lahenduse, kuidas hakkavad tulevikus välja nägema suure linnuse kolm olulist osa: konvendihoone, Läänehoov koos Kristervalli bastioni kasemattidega ja Kivisaal.

«Idee on selles, et mitte teha ekspositsiooni, vaid keskkonda, kus inimene saab ise osaleda ja vastuseid otsida või siis vastuste vahel valida,» sõnas konkursi võitnud arhitektuuribüroo JVR arhitekt Kalle Vellevoog.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles