Viis põhjust, miks tasub naerda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Naermisel on kehale ja neelele positiivne mõju ning see soojendab inimsuhteid.

Expressen tõi ära viis põhjust, miks tuleks naerda.

Naermine teeb atraktiivseks – hea huumorimeel mängib partneri valikul rolli. USAs tehtud uuringu kohaselt on kohtingusaitidel kõige populaarsemad need kuulutused, milles on tsipake huumorit. Veel üks uuring tõi esile, et nalja ja naeru austavatel inimestel on enim seksipartnereid.

Naermine aitab paarisuhet tugevamaks muuta  – koos naermine liidab partnereid. Naer käivitab organismis heaoluhormoonide tulva ning tekib vajadus mõnusat tunnet kaaslasega jagada. Positiivne huumor teeb vastassoost isiku seksikaks. Labane huumor seevastu võib seksikust kahandada.

Naermine kahandab nii hingelist kui kehalist valu – kriitilises olukorras olles paneb asja humoorika poole nägemine ja naermine keha endorfiine, mis on keha oma valuvaigistid, tootma. Keha ja vaim lõdvenevad ning olukord ei pruugi enam nii karm paista.

Huumor aitab raske aja üle elada – naermine ja huumor on kaitsekilbid, mida saab kasutada raskes, kaasa arvatud eluohtlikus olukorras olles. USA uuring näitas, et Vietnami sõja veteranid, kes nägid ka karmides juhtumites natuke huumorit, tulid sõjas kogetud õudustega paremini toime kui need, kes midagi humoorikat ei näinud.

Naermine toob hingelise ja vaimse heaolu – huumorit ja naeru armastavatel inimestel esineb märgatavalt harvem depressiooni. Rahvusvahelises uuringus ilmnes, et inimesed, kes suudavad oma apsakate üle naerda, suhtuvad ellu kergemini ja ei tekita endale mõttetuid probleeme.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles