Kirjanik Aino Pervik sai lätlaste poolt tunnustatud

Helena Tamm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aino Pervik.
Aino Pervik. Foto: Peeter Langovits

Aino Pervikule ja tõlkijale Maima Grinbergale anti Riias «Presidendilugude» lätikeelse tõlke eest üle Janis Baltvilksi auhind. Sellele eelnes lastele mõeldud kirjandushommik, kus esinesid Baltvilksi auhinna nominendid ja tõlkijad.

Tegemist on Läti laste- ja noortekirjanduse auhinnaga, mida antakse igal aastal tuntud lastekirjaniku Baltviksi(1944-2003) sünnipäeval, 24. juulil tema auks välja. Sel aastal premeeritakse kirjanikke üheteistkümnendat korda.

Auhinda annab välja Läti IBBY sektsioon. Seni anti seda välja neljas kategoorias: parima teksti ja parima illustratsiooni autorile, parima tõlgitud lasteraamatu autorile ja selle tõlkijale. Käesolevast aastast lisandus viies, debüütautori kategooria.

Aino Pervik on kolmas Janis Baltvilksi auhinna pälvinud Eesti lastekirjanik. Varem on sama auhinna vääriliseks arvatud Aidi Vallik (2008) ja Andrus Kivirähk (2011), auhinna on saanud ka Kivirähki «Kaka ja kevade» lätikeelse väljaande illustratsioonid (Edmunds Jansons, 2013). Auhinnaga käib kaasas 1400-eurone rahaline preemia ja kuuajaline residentuur Ventspilsi kirjanike ja tõlkijate loomemajas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles