Vatikani ajaleht: Homer Simpson on katoliiklane

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vatikan: Homer Simpson on katoliiklane
Vatikan: Homer Simpson on katoliiklane Foto: SCANPIX

Vatikani ajalehe L´Osservatore Romano arvates on menukas animasarja «Simpsonid» üks peategelane, ülekaaluline õlut joov ja pontšikuid mugiv pereisa Homer Simpson «tõeline katoliiklane».

Ajalehekirjutises seisab ««Simpsonid» on üks väheseid animasarju, milles «ülistatakse kristlust, katoliku usku ja jumalat», edastab The Telegraph.

Artiklis rõhutatakse, et kuigi Homer magab maha enamiku pastor Lovejoy jutlustest ning tal on pidev konflikt uskliku naabri Ned Flandersiga, ei ole ta siiski ususalgaja.

«Simpsonite perekond loeb alati enne sööki söögipalve, kuigi oma kummalisel moel. Samuti usuvad nad paradiisi ja põrgusse,» seisab kirjutises.

Artiklis tõsteti esile 2005. aastal esmakordselt eetris olnud osa pealkirjaga « The Simpsons: The Father, the Son and the Holy Guest Star».

Selle osa tegevus keerleb ümber katoliku usu ning see jõudis vaatajateni paar nädalat pärast paavst Johannes Paulus II surma.

Osa algab sellega, et Bart Simpson visatakse Springfieldi koolist välja. Ta asub õppima katoliku koolis, kus sõbruneb sümpaatse preestriga. Preestrile andis hääle Briti näitleja Liam Neeson.

Kuna poeg asus õppima katoliku koolis, tahab isa Homer Simpson katoliiklaseks saada. Homer ehmatab sellega nii oma naist Marge`i, pastor Lovejoyd kui ka naaber Ned Flandersit.

Osas kerkivad esile religioosse konflikti, uskudevahelise dialoogi, homoseksuaalsuse ja tüvirakkude uuringute teemad.

«Väga vähe inimesi teab, et Homer on katoliiklane. Ta on seda püüdnud kõigest väest varjata. Kuid see on täiesti kindel, et Homer J. Simpson on katoliiklane,» võttis L´Osservatore Romano asja kokku.

See ei ole esimene kord, mil Vatikani häälekandja Simpsoneid ülistab.

Möödunud aasta detsembris, kui «Simpsonid» tähistasid oma 20. juubelisünnipäeva, kirjutas L´Osservatore Romano, et «selles animasarjas on tähtsal kohal inimese ja jumala suhe ning kajastatakse meie ajastu religioosset ja hingelist segadust».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles