Laitse driftirajal võistleb kokku 30 000 hobujõudu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drift Allstars
Drift Allstars Foto: Drift Allstars

Reedel ja laupäeval asuvad LaitseRallyParkis peetaval Drift Allstars YACCO Estonian GP-l võistlema poolsada driftiautot üle maailma. Tagasihoidlikkusega need autod ei hiilga – jõudu on neil sama palju, kui mõne kaubanduskeskuse parklas olevatel sadadel tänavaautodel kokku ehk ligikaudu 30 000 hobujõudu.

Drift Allstars sarja neljandal etapil asuvad võistlustulle Euroopa parimad, võistlejaid on ka Austraaliast ning rohkemgi veel – konkurentsi pakub ka professionaalne driftija Aurimas «Odi» Bakchis, kes osaleb Formula Drifti maailmasarjas ning heitleb käesoleval hooajal liidrikoha pärast.

Äsja lõppenud nädalavahetusel peeti sarja kolmas etapp Riias, kus oli näha, et Drift Allstarsi võistlejate autodel võimsusest kindlasti puudu ei jää, et rinda pista maailma tippklassi driftijaga, kelle käsutuses Eesti rajal on 600-hobujõulise V8 mootoriga Nissan Silvia. Riias toimunud etapil domineeris iirlane James Deane, kellele pidid kodurajal alla vanduma rohkete tiitlitega pärjatud ja siingi kuulus lätlane Janis Eglite.

Foto: Drift Allstars

Nii nagu rada Riias, nõuab ka LaitseRallyParki rada autolt suurt võimsust ning sõitjalt kindlat kätt hoidmaks auto rajal ning täpselt nii nagu hindajad nõuavad – sõita tuleb külg ees suurel kiirusel vastasega külg külje kõrval. Rada algab suure hoovõtuga, millele järgneb hüpe ning sõit vaid sentimeetrite kaugusel betoonseinast, mis sõitjale eksimusi ei andesta! Kiirused hüppel küündivad üle 120 kilomeetrini tunnis.

«Seejuures teeb asja põnevaks fakt, et suur osa võistlejaid on sel Laitse rajal juba mullu sõitnud, mis annab neile väikese eelise profisõitja Bakchise vastu – tema näeb seda rada esmakordselt ning autogi ei ole tema tavapärane isiklik auto, vaid siin ta sõidab hoopis teise autoga,» selgitas võistluse peakorraldaja Aivo Halanurm. Kas kaugelt tulnud profidriftija suudab kohaneda võõral rajal võõra autoga? See selgub laupäeva õhtuks. Eelmise aasta kogemuse põhjalt võib öelda, et profid suudavad kohaneda igasuguste tingimustega – nii noppis mullu siin rajal võidu Bakchise konkurent Formula Driftist Ryan Tuerck.

Foto: Drift Allstars

Kokku on Drift Allstars YACCO Estonian GP-l Laitse Rallyparki oodata 50 osalejat 15 riigist: Eestist, Lätist, Venemaalt, Poolast, Slovakkiast, Soomest, Rootsist, Norrast, Taanist, Saksamaalt, Iirimaalt, Austraaliast ja Küproselt ning lisaks külalisvõistleja Ameerika Ühendriikidest. Rohkem infot leiate kodulehelt.

Ajakava:

Reede, 7. august

11.00 väravad avatud pealtvaatajaile

kuni 17.30 vabatreening

17.30 sõitjate koosolek

18.30 kvalifikatsioon

20.30 kvalifikatsiooni tulemused

Laupäev, 8. august

10.00 väravad avatud pealtvaatajaile

vabatreening

13.00 sõitjate tutvustamise paraad

13.30 top32

18.00 võitjate autasustamine

Korraldusega seotud küsimused: Aivo Halanurm, 5157507, aivo@driftallstars.ee

Pressiinfo ja akrediteeringud: pille@driftallstars.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles