Vana Baskini teater mängib Pärnus piinlikku etendust

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etenduse "Äärmiselt piinlik" proov.
Etenduse "Äärmiselt piinlik" proov. Foto: Vana Baskini teater

Tänavu 25. novembril saab Endla teatris vaadata Derek Benfieldi musta komöödiat “Äärmiselt piinlik”.

Omaaegne populaarne komöödianäitleja Derek Benfield armastas ka ise näidendeid kirjutada. Tundes hästi komöödiat ja teades suurepäraselt, kuidas publikut naerma ajada, kirjutas ta üle kolmekümne lavatüki, mille hulgas on komöödiaid äärest ääreni, situatsioonikomöödiast “musta komöödiani”, seisis Vana Baskini teatri pressiteates.

“Äärmiselt piinlikku” peetakse üpriski mustaks komöödiaks.

Andrew ja Jane elavad koos meheleminekueas tütre Sallyga oma kauni aiaga maamajas, mida nädalavahetustel kasutab puhkepaigana Sally poiss-sõber Geoff ja mõnikord ka Andrew õde Sarah.

On ilus suveaeg, päike paistab, lilled õitsevad ja mesilased sumisevad.

Kuid ometi on üks seik, mis seda vaikelu hullemini varjutab kui tõrvatilk meepotis. Nimelt on majja sattunud võõraste või seda külastanud ametimeestega juhtunud ridamisi traagiliste tagajärgedega õnnetusi. Maja asukad on püüdnud neid saladuses pidada, et inimesi mitte eemale peletada, kuid ikkagi hakkavad ilmnema mõningad hoiatavad märgid. Nii ei taha kohalik uus aknapesija siia aknaid küürima tulla – äkki on ta kuulnud eelmise aknapesija kurvast lõpust?

Elanike põhimure on, et hirmsad jutud laiali ei läheks. Aga külalisi on tulemas …

Mängivad Liina Tennosaar, Raivo Rüütel, Anne Paluver või Kaia Skoblov, Alice Kirsipuu, Veljo Reinik, Väino Laes, Ene Järvis ja Jüri Karindi.

Tüki lavastas Eero Spriit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles