Pärnus valmib kuus mastaapset seinamaalingut

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Haasi seinamaaling Ülemiste Citys.
Indrek Haasi seinamaaling Ülemiste Citys. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänavakunstifestival Sõnum Seinal võtab taaskord pintslid ja värvid välja, et anda  7.- 9. augustini tühjadele seintele loomingu abil uus elu. Üle kahekümne kunstniku, seitse seina ja kolm päeva - pärast seda festivali näeb Pärnu juba hoopis värvilisem välja.

Festivali suurim töö asub Sütevaka Humanitaargümnaasiumi otsaseinal. Umbes 15 meetri kõrguse ja 25 meetri laiuse seinamaalingu teeb Võru kunstnik Sänk.   

Sõnum Seinal festival toimub sellel aastal juba kolmandat korda. Jätkuvalt on eesmärgiks linnaruumi suuremõõtmeliste piltide abil huvitavamaks ja värvilisemaks muuta. Endised tehasehooned, lagunema jäänud kinnisvara ja tühjad seinapinnad pakuvad rohkesti võimalusi tänavakunstnikele, kelle oskused ja loomingulisus võivad anda piirkonnale uue rütmi ja väljanägemise.

Lisaks seinamaalingutele ootab publikut Sütevaka hoovis (Lõuna 20) üles seatud linnanurk Eesti tänavakunsti ülevaate pop-up näitusega ning huvilistel on võimalik osata kunstnike töid ja muid meeneid.

Traditsiooniliselt toimub ka kõrvalprogramm šabloonkunsti õpitoa ja tänavakunstituuridega. Laupäeval on kõigil huvilistel võimalik osaleda kahes töötoas. Kell 13 juhendab kunstnik Satinka fantastiliste karakterite joonistamist ning kell 15 viib kunstnik Von Bomb läbi šablooniõpitoa. Laupäeva õhtul toimub Korter 13-s (Akadeemia 7) järelpidu, kus esinevad The Boondocks, MiaMee, Avoid Acoustic ja Kali Briis. Lisaks toimub tänavakunstnike vahel sprei-värvimise võistlus.  

Rohkem infot programmi kohta on võimalik leida Sõnum Seinal festivali Facebook’i lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles