USA pastor: jooga on deemonlik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA pastor: jooga on deemonlik
USA pastor: jooga on deemonlik Foto: SCANPIX

USA pastor tekitas skandaali ja läks hinduistidega vastuollu, kuna nimetas joogat paganlikuks ja deemonlikuks.

Seattle`i Mars Hilli kiriku pastor Mark Discoll alustas kampaaniat, et USAs jooga harrastamine ära keelataks, kirjutab foxnews.com.

«Kas kristlased peaksid joogast eemale hoiduma? Loomulikult. Jooga on deemonilik. Joogatunnis käijad õpivad tegelikult deemonlikku asja,» lausus pastor.

USAs arvatakse olevat umbes 15 miljonit joogaharrastajat.

See ei ole USAs viimasel ajal ainus juhtum, kui kirikuisad idamaiste praktikate eest hoiatavad.

Möödunud kuul teatas baptistliku seminari juht Albert Mohler, et mediteerimises kasutatav püha mantra «OM» on vaimule ohtlik.

«Kristlastel ei ole vaja oma vaimu millestki tühjendada ega mõttevaba olla. Ka ei ole inimkeha seotud jumalikkusega. Mediteerijaid kutsutakse üles jumala nimel mediteerima, kasutades mõttetuid ja arusaamatuid silpe. Jumal on väljapool, mitte seespool,» sõnas Mohler.

Hinduistid asusid kaitsele, mõistes kristlaste rünnaku hukka.

«Jooga aitab vähendada stressi, viha ja vägivalda. Kuidas seda saab deemonlikuks nimetada?» küsis üks India tuntumaid pühamehi Sri Sri Ravi Shankar.

India Delhi katoliku kiriku esindaja, isa Emmanueli sõnul harrastatakse läänemaailmas joogat, kuid selle sügavat mõju ei pruugita mõista.

«Osad kirikutegelased ja koguduse liikmed arvavad, et jooga on kristluse vastane. Tegemist on Indiast pärit vaimse ja füüsilise süsteemiga, mis ei ole kristluse vastane ega deemonlik. Kristlane olemine ja kirikusse kuulumine ei peaks välistama joogaharrastust,» selgitas isa Emmanuel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles