Driftivõistluse kvalifikatsiooni võitis iirlane James Deane

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Deane
James Deane Foto: Risto Pakkonen

Eile õhtutundidel lõppenud Drift Allstars YACCO Estonian GP kvalifikatsioonisõidud ei möödunud emotsioonide ja adrenaliinita. Võidu noppis iirlane ja valitsev Drift Allstarsi meister James Deane, kellele jäi vaid ühe punktiga alla Luke Fink Austraaliast.

Deane näitas kogu treeningaja vältel väga häid sõite ning tundis end rajal kindlalt – lausa nii kindlalt, et sõitis betoonseina ääres auto tagaosaga seina riivates ilma trajektoori muutusteta. Auto nurk küll sai pisut kriibitud, aga väike «plaaster» parandas stangesse tekkinud praod. Ülejäänud raja läbis ta kvalifikatsioonis ideaalilähedaselt sõites väga õigel trajektooril, hea kiiruse ning sõidunurgaga. Sellist täpset, ent agressiivset sõitu hinnati kõrgelt – ta teenis tervelt 92 punkti sajast võimalikust.

Ka austraallane Luke Fink lihvis pool päeva oma sõite rajal ning tegi seda lausa 91 punkti vääriliselt. Tuletagem meelde, et tegemist on sõitjaga, kes alustas sõnasõda konkurentide vastu juba enne võistluse algust. Mees lubas konkurendid kiirelt pakkima saata. Kui ta ka homme selliseid sõite näitab, siis on ta tegutsenud igati oma sõnade vääriliselt!

Teadagi püüavad kõik sõitjad kvalifikatsioonivõitu, sel korral oli rebimine nii tihe, et neli parimat mahuvad vaid kahe punkti sisse. Kolmanda positsiooni võitles välja poolakas Piotr Wiecek, kellele järgnes lätlane Janis Eglite.

Täna jätkub võistlus tandemsõitudega eliminaatori põhimõttel  - kaks vastast korraga rajal, esimene sõidab oma parimat sõitu, teise ülesanne on teda võimalikult täpselt ja lähedal jälitada. Võitja pääseb järgmisse vooru kuniks selgub võitja. Tandemsõidud toovad alati suuri üllatusi, sest seal tuleb mängu ka iga sõitja sõidutaktika ning suutlikkus vastase sõidustiiliga kaasa minna. Seni nähtu põhjal võib olla kindel, et tulevad kõige tulisemad tandemid, mida Eestis kunagi nähtud on!

Laupäev, 8. august

10.00 väravad avatud pealtvaatajaile

vabatreening

13.00 sõitjate tutvustamise paraad

13.30 top32

18.00 võitjate autasustamine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles