Benedict Cumberbatch palus fännidel «Hamletit» mitte salaja filmida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch Foto: SCANPIX

Briti näitleja Benedict Cumberbatch palus oma fänne mitte salaja filmida Londonis Barbicani teatris etenduvat lavastust «Hamlet», milles ta mängib peaosa.

Seriaali «Sherlock» staar, 39-aastane Cumberbatch sõnas pärast «Hamleti» etendust, et ta märkas pealtvaatajatel kaameraid ja punaseid tulukesi, edastab BBC.

«Keegi mind nüüd kuulavatest isikutest ei pruukinud seal olla, kuid minu jaoks oli selline käitumine vastutustundetu,» lisas näitleja.

«Hamlet» on Barbicani teatri repertuaaris 12 nädalat.

Sellele lavastusele müüdi piletid välja juba möödunud aasta augustis ning müüki pandi veel lisapileteid.

«Kui ma ei saa anda seda, mida minult laval oodatakse, siis on see pettumus nii mulle kui publikule. Tahan pakkuda sellist, mida mäletatakse. Kui aga pealtvaatajad on tegevuses oma mobiilidega, siis jääbki elamus saamata,» nentis Cumberbatch.

Ta lisas, et näitleja jaoks on publiku selline käitumine ärritav ja teeb meele mõruks.

Cumberbatch teatas, et ta lubab fännidel end jäädvustada pärast etendusi ning need pildid ja videod võib panna sotsiaalmeediasse.

Cumberbatch ei ole esimene näitleja, kes kritiseerib, et pealtvaatajad kasutavad vaatamise asemel mobiiltelefone etenduse salvestamiseks.

2013. aastal oli sama dilemma ees James McAvoy, kes mängis Trafalgari teatris Macbethi ning märkas samuti etenduse salaja jäädvustamist.

Möödunud aastal kuulis USA sataar Kevin Spacey oma etenduse ajal Old Vic teatris, kuidas pealtvaataja mobiiltelefon helises ilma, et omanik oleks kõnele vastanud.

Spacey katkestas etenduse ning ütles: «Kui sa seda kõne vastu ei võta, siis teen seda mina!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles