NUKU teatri lavastus sõidab teatrifestivalile Sloveeniasse

Helena Tamm
, kultuuritoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk lavastusest «Võlupood».
Hetk lavastusest «Võlupood». Foto: Nuku

NUKU teatri lavastus «Võlupood» (lavastaja Sandra Lange) kutsuti osalema Maribori rahvusvahelisel nukuteatrite festivalil Summer Puppet Pier, mis algab 11. augustil Mariboris, Sloveenias.

«Võlupood» on Sandra Lange kolmas lavastus NUKU teatris, ühtlasi on Lange ka lavastuse kunstnik. Tegemist on 2014. aasta detsembris esietendunud haarava looga võlumaailmast, mis oli sel aastal nomineeritud ka Eesti teatri aastaauhinnale Salme Reegi nimelise lasteteatriauhinna kategoorias. Sügisel on Langelt taas oodata uut lavastust – 6. septembril esietendub «Gelsomiina tsirkus» ehk klounaad elavate köögiriistadega.

Festivalil annab trupp koosseisus Sandra Lange, Jevgeni Moissejenko, Andres Roosileht, Kaisa Selde ja Alice Kirsipuu kaks etendust. Eestis näeb «Võlupoodi» taas alates 28. novembrist.

Maribori festival toimub alates 1990. aastast ning selle peakorraldaja on Maribori Nukuteater, kellega on NUKU teater koostööd teinud ka varem ja osalenud sealsel festivalil 2012. aastal lavastusega «Käed ja kindad» (lavastaja Helle Laas). Tänavusel Tallinn Treff Festivalil mängis Maribori Nukuteater eesti publikule Patarei vanglas üht seekordse festivali tipplavastust, Kafka «Protsessi».

Festivalile sõitmist toetavad EV Kultuuriministeerium ja Eesti Kultuurkapital.

Saa rohkem teada festivalist: www.lg-mb.si/en/summer-puppet-pier/ ja loe lavastuse kohta:  www.nuku.ee/teater/koolilastele/volupood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles