Türgis Marmarise hotellis imiteeriti Islamiriigi rünnakut, turistid paanikas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuurort Türgis
Kuurort Türgis Foto: SCANPIX

Türgis Marmarise kuurortis Grand Yazici Mares viietärnihotellis puhkust veetnud turistid sattusid paanikasse, kuna arvasid, et äärmusrühmituse Islamiriik džihadistid tegid hotellile rünnaku.

Tegemist oli siiski kohaliku hotellitöötajate lavastusega ning tegelike relvade asemel olid mängurelvad ja veega täidetud bensiinikanistrid, edastab Daily Mail.

Juhtum leidis aset vaid kuus nädalat pärast Tuneesias Sousse´i eeslinnas Port El Kantaouis aset leidnud tegelikku terrorirünnakut, milles hukkus 38 inimest, nende seas 30 britti.  

Riu Imperial Marhaba hotelli rünnaku taga oli äärmuslane Seifeddine Rezgui Yacoubi.

Türgis Marmarises puhanud 43-aastane inglane Jason Phythian sõnas meediale, et ta oli basseini juures päikest võtmas, kui tema juurde tuli araablase rõivaid kandnud mees ja kallas talle bensiinikanistrist mingit vedelikku.

Siis võttis mees tulemasina ja hirmutas Phytianit sellega.

Inglase sõnul märkasid teised basseini juures olnud turistid seda ja põgenesid kabuhirmus, kartes et tegemist on terrorirünnakuga.

«See on kohutav, et hotellitöötajad tegid viitega Tuneesia juhtumile enda arvates nalja. See ei olnud nali,» lausus mees.

Hotelli juhtide sõnul on nende bassein Hollywoodi-teemaline ning töötaja selline käitumine oli viide eelkõige märulifilmidele, mitte terrorile.

Grand Yazici Mares elavad turistid teatasid juhtunust hotellijuhtidele, kes neid rahustasid öeldes, et tegemist oli lihtsalt naljaga. Külalised kritiseerisid juhtunut nii hotelli lehekülje kaebuste ja ettepanekute osas, interneti reisilehekülgedel kui sotsiaalmeedias.

«Oli ehmatav näha isikuid, kes meenutasid välimuselt džihadiste. Üks neist kandis kamuflaažpükse  ning musta värvi T-särki, kandes Kalašnikovi meenutavat relva. Ta liikus ringi ja suunas relva turistide suunas. Teisel oli bensiinikanister, milles oli vesi, kuid basseni ääres olijad arvasid, et selles on bensiin,» kirjutati sotsiaalmeedias.

Phythian oli perega kümnepäevasel Türgi reisil ning nad tähistasid isa George Phythiani 70. juubelit.

Phythiani sõnul ostsid nad selle reisi reisifirmalt Jet2Holidays, makstes selle eest 5000 naela, kuid nüüd tunnevad nad end altveetuna.

Jet2Holidays vabandas pettunud turistide ees ning reisifirma esindajad lubasid rääkida Türgi hotelli juhtidega, et selline asi enam ei korduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles