Kruiisilaevad viisid tänavusel hooajal Saaremaale üle 3600 turisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine Saaremaa. Turistid Sõrve sääre tipus.
Suvine Saaremaa. Turistid Sõrve sääre tipus. Foto: Küllike Rooväli/Postimees

Saaremaa kruiisihooaeg on selleks aastaks lõppenud, tänavusel kruiisisuvel peatusid kruiisilaevad Saaremaa sadamas viis korda ja viisid saarega tutvuma 3623 turisti.

Hooaja jooksul külastasid Saaremaa sadamat kolme kruiisifirma kolm erinevat laeva, teatas Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja BNS-ile. Kruiisihooaja avas 16. mail ja lõpetas 6. augustil kruiisilaev Saga Sapphire peamiselt briti turistidega pardal.

Rootslastele kruiise pakkunud Birka Cruises laev Birka Stockholm peatus Saaremaal samuti kaks korda. Noble Caledonia laev Serenissima külastas Saaremaad ühel korral. 

Põhiline osa Saaremaad väisanud reisijatest pärinesid sel aastal Rootsist  – rootslaste osakaal kõigist kruiisituristidest oli 62 protsenti ehk 2249 inimest. Järgnesid briti kodakondsed  34 protsendiga, keda oli kokku 1237. Kruiisilaevade pardal saabus Saaremaale ka 56 soomlast, nemad moodustasid 1,5 protsenti selle aasta kruiisituristidest. Kokku viibis Saaremaal  peatunud kruiisidel 25 erineva riigi kodakondseid.

Järgmiseks aastaks on hetkeseisuga broneeritud viis kruiisilaevakülastust nelja erineva laevaga.

Saaremaa sadama kümne tegevusaasta jooksul on sadamas peatunud 19 kruiisifirma 30 erinevat laeva. Alates 2006.aastast on Saaremaa sadamasse kruiisilaevade poolt kokku tehtud 66 laevakülastust ja saarega on võimalik olnud tutvuda 35 623  kruiisireisijal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles