Von Krahlis esineb elektroonikaprodutsent Lapalux Inglismaalt

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Von Krahlis esineb Lapalux
Von Krahlis esineb Lapalux Foto: promo

AUX on Von Krahli uus pidude seeria, mis toob Von Krahli igal kuul ühe elektroonilise muusika skene rahvusvahelise tuntusega suurnime. Seeria esimeseks peaesinejaks on ei keegi muu kui inglise elektroonikaprodutsent Lapalux.

Passi järgi Stuart Howardi nime kandva Lapaluxi debüütalbum „Nostalchic” ilmus 2013. aastal Flying Lotuse plaadifirma Brainfeeder alt. Selle tooraineks lammutas ta laiali poplugude konstruktsiooni ning segas selle tulemusel saadud meloodilise selgroo, luupiva vokaali ja kolisevad trummid kokku hinge ja hõnguga RnB IDM’iks.

Howardi aprillis ilmunud teine album „Lustmore” on võrreldes debüüdiga natukene rohkem popim ja konkreetsem. Tsiteerides Valner Valmet: „See on kompromiss laiema maitsega.” Artisti enda sõnul on „Lustmore” aga kujuteldav visuaalne kogemus, mille helid tuletavad talle alati meelde kultusfilmi  „The Shining” baaristseeni ning selle psühholoogilist hullust ja veidrust. Ajakiri Dazed & Confused on seda vanade filmide soundtrack’idest inspireeritud plaati nimetanud aga alternatiivseks heliribaks „Blade Runnerile” või “2001: Kosmoseodüsseiale”.

Teiseks külaliseks on Londonist pärit autsaider The Maghreban, kes kutsub end house muusikat mittekuulavaks house muusika produtsendiks! Kasvades üles Londoni ümbruses mõjutasid teda suuresti tolleaegsed erinevad piraat-raadiojaamad, kus domineeris jungle, dnb, hiphop, reggae ja ska. Just see vasakpoolne lähenemine house’ile annab talle ka värske perspektiivi. 

Kohalikest selektoritest astuvad üles Sander Mölder, Madis Nestor, Ats Luik ja Firejosé. Lisaks hoolikalt valitud muusikale loovad sündmusel alati meeleolu Von Krahli kogenud videokunstikud ja peole on ehitatud teatrile omane tehniline lahendus. AUX on sündmus, milles ei pea pettuma ei tõsine melomaan, aktiivne tantsumees ega terassil hängija.

Uksed avatakse 23:00.

Pilet kohapeal: 12 eurot.

Eelmüük Von Krahli kodulehel: 8 eurot (kuni 18.08).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles