Video: kotkas tegi droonile vaid ühe löögiga ära

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotkas tegi droonile vaid ühe löögiga ära
Kotkas tegi droonile vaid ühe löögiga ära Foto: Youtube

Maailmas lennutatakse aina enam droone ning nüüdseks on neile kehtestatud mitmeid piiranguid, sest neid väikeseid lennumasinaid on hakatud kasutama salainfo hankimiseks.

Youtube´i jõudnud videol on näha, kuidas kiilsaba-kotkas ta teele sattunud drooniga hakkama saab, edastab foxnews.com.

Kotkas andis vaid ühe löögi, et see nüüdisaegne tehnikaime alla kukutada.

Kaugjuhitavat drooni kontrollis Austraalias Melbourne´is Adam Lancaster kui see linnuga kokku sattus. Mehe sõnul võis kotkas drooni pidada kas ohuks või saagiks.

Lancasteri sõnul oli linnu löök nii tugev, et ta ei saanud drooni päästmiseks mitte midagi teha.

«Droon langes ja kotkas oli võidumees, kasutades oma võimsaid küüniseid. Arvasin, et drooni kukkumine võis lindu vigastada, kuid ta ei saanud vigastada,» teatas mees.

Lancaster ei paljastanud, mis tüüpi drooniga tegemist oli, kuid ta tõdes, et droon vajab remontimist enne kui selle uuesti lendama saab.

Linnud ei ole ainsad, kes droonidega on rinda pistnud. Selle aasta alguses teatasid mitmed meediaallikad Hollandi šimpansist, kes maast võetud oksaga lõi maha tema lähedal lennanud drooni.

Lancasteri arvates ei tasu droone loomade ega lindude lähedal lennutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles