Pärnu sai kuue seinamaalingu jagu rikkamaks

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu tänavakunstifestival Sõnum Seinal
Pärnu tänavakunstifestival Sõnum Seinal Foto: Sõnum Seinal

7. - 9. augustini Pärnus toimus Pärnus tänavakunstifestival Sõnum Seinal. Festival koondas Eesti tänavakunstihuvilisi ning esindatud oli ka kunstnikud Eestist, Soomest ning Tšiilist.

Ürituse tulemusi on kõigil võimalik näha Sütevaka Humanitaargümnaasiumi sisehoovis ning Vingi tänava otsas, jõe ääres asuval pumbamajal ja alajaamal. Kokku valmis Pärnus festivali tulemusena kuus eriilmelist seinamaalingut.

Festivali suurim töö asub Sütevaka Humanitaargümnaasiumi sisehoovis. Parkla seinale jättis oma jälje Soome kunstnike rühmitus G-Rex. Vingi tänava pumbamaja tööd kandsid ühtset sõnumit “Liikumisel on jõud”, oma töö jäädvustasid Martin Rattas, Izak ja Neki. Kõrvalasuva elektrijaama seinu katavad energiateemalised seinamaalingud, mille autoriteks on Sänk ning Spark ja Nora

Sõnum Seinal festival toimus sellel aastal juba kolmandat korda. Eesmärgiks oli linnaruumi suuremõõtmeliste piltide abil huvitavamaks ja värvilisemaks muuta. Endised tehasehooned, lagunema jäänud kinnisvara ja tühjad seinapinnad pakuvad rohkesti võimalusi tänavakunstnikele, kelle oskused ja loomingulisus võivad anda piirkonnale uue rütmi ja väljanägemise.

Tänavakunstihuvilistel oli võimalik osaleda kahes töötoas, mille viisid läbi kunstnikud Von Bomb ja Satinka. Samuti pakkus vaatajate silmailu tänavakunsti spreivärvivõistlus Korter 13 hoovis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles