Zebra Island ja Kali Briis annavad Padas vägeva kontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zebra Island  Telliskivis - Rain Tolk  koos 5-aastase Lukasega elukaaslast Helina Risti`t toetamas
Zebra Island Telliskivis - Rain Tolk koos 5-aastase Lukasega elukaaslast Helina Risti`t toetamas Foto: Viktor Burkivski

Eesti elektroonilise muusika magusaimad artistid Zebra Island ja Kali Briis esinevad reedel, 21. augustil kell 20.00 augustil Padas (Kultuurikatla Aias). Kontsert on viimane võimalus Kali Briisi sellel aastal lavalaudu mõõtmas näha, edaspidi sulgub bänd uue albumi salvestamiseks stuudiosse.

Peoohjad on väsimatute DJ-de Rain Tolk, Kaarel Valter ja Lotte Jürjendali käes. Pärast lavalaudadelt maha astumist asuvad tutvustama oma plaadikogusid Zebra Islandi ja Kali Briisi solistid Helina Risti ja Alan Olonen ning pidu jätkub varavalgeni.
 

Zebra Island on 2011. aasta sügisel produtsendi Rasmus Lille ning laulja Helina Risti poolt kokku kutsutud muusikaline rühmitus, mille võttis enda tiiva alla plaadifirma I Love You Recors, kes pani alguse Ewert and The Two Dragons tähelennule. 2013. aastal üllitati debüütalbum «Saturnine»,  mis kuulutati Baltikumi parimaks elektroonilise popi albumiks märkimisväärse hulga muusikakriitikute poolt, leides positiivset tagasisidet ka Briti, Rootsi ja Taani muusikaväljaannetes.

Foto: Viktor Burkivski

Zebra Islandi rahvusvahelise tunnustuse kõige värskemaks uudiseks on käesoleval aastal välja antud singli «Lights and Shadowsi» valimine BBC Radio 3 playlisti. Nende muusikat iseloomustavad eredad vokaalid koos elavate süntesaatorikäikude, rütmide ning kummituslike kitarrihelidega, mis sõlmitakse kokku draamatiliselt efektseks etteasteks.

Ülevoolav energia, eklektilised biidid ning magusad ja tundeküllased vokaalid – see on Kali Briisi looming, millesse on pandud hing, kurbus ja naer. Kali Briis aka Alan Olonen on Eestist pärit muusikaprodutsent ja artist, kelle muusika on kui tema emotsioonid – tema rahulolu väljendub r’n’b-s, elevus electro’s ja kurbus elektroonilistes biitides.

Foto: Viktor Burkivski

Alates 2013. aastast esineb Kali Briis ühes enda live bändiga, et minna tagasi algusesse – mängida muusikat ühes professionaalsete muusikute ja päris instrumentidega. Kali Briisi viimane album «Say Whaat?» (Eesti Pops 2013) võitis Eesti Muusikaauhindadel aasta alternatiivalbumi auhinna ning tema singel «Idiot» saavutas Eesti Laul 2014 konkursi finaalis 7. koha. 

Üritus Facebookis SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles