Prominendid jäid R.E.M.-iga üldjoontes rahule

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Tubli
Marko Tubli Foto: Mihkel Maripuu

Elu24.ee uuris meie avaliku elu tegelastelt eilse R.E.M.-i kontserdi muljeid. Üldjoontes jäädi ühe maailma kuulsaima rokkbändi etteastega rahule.



Marko Pomerants
(riigikogu liige)
Meeldis – on üks ja lihtne vastus. Aga kui veel miskit lisada, siis R.E.M.-i mehed suhtusid asja tõsiselt, vaatamata sellele, et rahvast ei olnud mitte just täismaja ja andsid kaks tundi kontserti auga ära.

Need kes kohal käisid, jäid rahule. Võib-olla mõni vingub ka, aga ma ei tea, mis see põhjus võiks olla.

Piret Järvis
(Vanilla Ninja kitarrist)
Oli täitsa selline muhe kontsert, aga võib-olla veidi pikk. Mulle meeldib alati, kui jääb selline tunne sisse, et lõppes liiga vara ja tahaks veel.

Kuna ma pole R.E.M.-i tulihingeline austaja, siis see kaks tundi oli minu jaoks palju. Aga Michael Stipe on väga hea laulja, mulle meeldib ta hääl ning kokkuvõttes oli hea kontsert.

Jaan Elgula
(muusik ja raadiosaatejuht)
Kulmud valutavad suurest üle teiste inimeste vaatamisest. Väga kihvt oli, väga lahe. Eriti võlus mind see LED-ekraanile tehtud videoinstallatsioon. Igale loole tehti kohe video juurde, kuhu oli segatud muusikavideoid, vanemaid kontserte ja ka eilse kontserdi ülekannet. See oli super.

Meeleolu oli ka selline sõbralik ja vahva. Soojendusesineja esimesed kaks lugu olid head, aga siis tüütas ära – läks liiga üheplaaniliseks. Hästi mustalt mängisid ka. Võib-olla see ongi noorte stiil, aga ma olen siis vist liiga vanamoeline.

Karolin Kuusik
(stilist)
Hullumeelsesse vaimustusse ei sattunud, aga oli okei. Ikkagi väga professionaalne bänd. Üks kitarrist oli muidugi veidi uimane ja ei läinud teistega kaasa, tegi palju vigu. Aga mingis mõttes see oli naljakas.

Ma vaatasin muidugi moe poolt ka. Enamus nägid intelligentsed välja, aga kaks tüüpi kandsid kauboi kaabusid ja jätsid sellise kõrtsimuusiku mulje. Samas nii suuri artiste ei ole mõtet kritiseerida.

Marko Tubli
(fotograaf-reporter)
Väga hea oli, jäin täitsa rahule. Eestlased on külmad inimesed, aga lõpu poole läksid kaasa küll. Ma pole ise küll suur fänn, kuid meeldis selle tavalise disko-popi vahele väga.

Elo Mõttus-Leppik
(telereporter ja saatejuht)
Oh jumal, mis siin öelda. Väga-väga meeldis. Maailmatuntud bänd oma tuntud headuses. Tore, et sellised häid vanu tuntud lugusid, nagu «Bad Day» ja «Loosing My Religion» ka lasti.

Kusjuures üks lugu, mida ma ei olnud varem kuulnud, selline vaiksem, oli ka väga hea. Mõtlesingi, et peaks endale nende uue plaadi ostma, sest see bänd on ikka nii-nii hea.

Alguses võib-olla tundus, et muusika oli liiga kõvasti, aga varsti see paranes ja siis olin juba täiesti lummatud.

Kindlasti üks parimaid kontserte sel aastal, kus olen käinud. Aga eks R.E.M. ole ka üks minu lemmikutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles