Slowball müüb veebioksjonil unikaalseid sõiduautosid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slowball autode värvimine kunstnike poolt.
Slowball autode värvimine kunstnike poolt. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tänasest paari nädala jooksul on kõikidel soovijatel enampakkumise käigus võimalus soetada endale meelepärane Slowball autoretkel osalenud kunstiteos-sõiduauto. Kokku on veebioksjonil välja pandud tervelt 15 unikaalset autot paarikümne aasta tagusest ajast soodsa alghinnaga sada viiskümmend eurot.

Kõikidele autodele on uue unikaalse välimuse andnud andekad kunstnikud meilt ja mujalt kunstiprojekti «Kunst ratastel» raames. Esimesed Slowballi autod said uue väljanägemise illustraator Triin Valvase ja maalikunstnik Madis Lauri käe all.

Oma panuse on kunstiprojekti andnud ka grafitikunstnik ja tätoveerimissalongi Pirados eestvedaja Big Mora, disainiagentuur AKU, illustraator ja tätoveerija Kaspar Kannelmäe , illustraator Eili Lepik, mustkunstnik Charlekas ehk Karl Eelmaa, grafitikunstnik Toze97, tätoveerija Jarmo Nuutre, koomiksi Pesakond autor Madis Ots, disainer Helene Vetik ning skulptorid Põvvat Kama ja Toomas Altnurme. Kõige noorem kunstnik on 9-aastane Arwen ning üks autot, millele on uue väljanägemise andnud Okeiko, on säilinud esimesest Slowball autoretkest aastal 2013. 

«Meie missioon on algusest peale olnud andekate kunstnike loomingu tutvustamine omanäolisel viisil. Taustal kõlab samaaegselt taaskasutuse mõte, kuna oleme koostöös kunstnikega andnud päevinäinud, kuid sõidukorras autodele uue välimuse ja eesmärgi. Me ei soovi, et autod lõpetaksid oma elupäevad romulas, vaid kannaksid missiooni edasi uute omanike kaasabil, kes hindavad kunsti ja vanemate sõiduvahendite erilisust,» selgitab Slowballi autor ja asutaja Martin «Franke» von Zweigbergk.

Oksjonil osalemiseks jäta märge oma pakkumisega soovitud auto pildi alla galeriis, pärast mida võtab Slowballi korraldusmeeskond pakkujaga ühendust. Elektrooniline oksjon lõpeb reedel, 28. augustil kell 16.00. Lisaküsimuste korral kirjuta Slowball Facebooki lehe postkasti.

Esimene Slowball autoretk toimus 2013. aastal, mil pea viiskümmend osalejat meilt ja naaberriikidest läbisid kokku tervelt 1536 kilomeetrit trajektooril Tallinn-Riia-Kaunas-Varssav-Berliin. 2015. aasta augustis läbisid teekonna Tallinn-Rummu-Haapsalu-Hiiumaa-Saaremaa-Pärnu-Tallinn kokku 18 sõiduautot ja 74 osalejat. 

Ole Slowball teekonna ja projekti «Kunst ratastel» tegemistega kursis läbi FacebookiInstagrami ja loe teekonna kohta veebist.

Link veebioksjoni lehele SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles