Pillipiigad laulavad külapillimeestega

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahkuranna koolimajas toimuval kontserdil astuvad üles kohalikud lapsed kes mängivad akordionit või kannelt.
Tahkuranna koolimajas toimuval kontserdil astuvad üles kohalikud lapsed kes mängivad akordionit või kannelt. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

President Konstantin Pätsi sünnivallas Tahkurannas astuvad laupäeval külapillimeeste viienda kokkusaamise kontserdil teiste kõrval lavale Võiste Pillipiigad, keskpäeval algava ürituse külaline tuleb aga Hiiumaalt: Iiukala bänd.

Tahkuranna koolimajas kontserdil esineb üle 20 kollektiivi, vanemate ja kogenud pillimeeste kõrval astuvad üles kohalikud lapsed, kes mängivad akordioni või kannelt.

Rahvalikku repertuaari viljelev ja kapellina 2003. aastal esimest korda Uulu rahvamajas lavale astunud Võiste Pillipiigade asutaja ja juhataja Maimu-Aliise Puistamaa rääkis, et tavakohaselt järgneb paaritunnisele kontserdile simman ning isekeskis korraldatud esimesest kokkutulekust on kujunenud publikurohke tava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles