Karm amet: 20-aastane naine sai Mehhiko narkolinna politseijuhiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marisol Valles Garcia kongi inspekteerimas
Marisol Valles Garcia kongi inspekteerimas Foto: SCANPIX

Mehhiko ühe vägivaldsemaks peetava narkolinna politseijuhiks sai 20-aastane noor naine, kuna mitte keegi teine seda töökohta ei tahtnud.

Kriminoloogiaüliõpilane Marisol Valles Garcia peab lahendama narkokaubandusega kaasnevaid probleeme ning linnas korra tagama, kirjutab Daily Mail.

Naine asus Mehhiko-USA piiril asuvas 100 000 elanikuga Guadalupe Distrito Bravos tööle selle nädala esmapäeval.

Linnapea Jesus Manuel Lara Rodriguez tapeti selle aasta juunis, olles enne narkogängidelt saanud mitmeid tapmisähvardusi.

Viimase nelja aasta jooksul on selles linnas narkogängide vahelises sõjas hukkunud suur hulk politseinikke.

Guadalupe asub maailma kõige ohtlikumaks peetavast narkolinnast Ciudad Juarezist vaid 80 kilomeetri kaugusel.

Kaks narkokartelli Sinaloa ja Juarez on piirkonda juba aastaid enda võimu all hoidnud. Ainuüksi sellel aastal on nendevahelises võitluses hukkunud üle 2000 inimese.

Narkovägivalla tõttu peetakse seal linnapea ja politseijuhi ametit letaalseks.

Uue politseijuhi Valles Garcia sõnul tahab ta sisse viia muudatusi, tuua tänavatele näiteks jalgrattapolitsei ning käivitada koolides kuritegude ennetamise programmi.

Veel peab uus politseijuht välja töötama plaani, mis aitaks  ennetada välismaalaste pantvangi võtmist.

Selle aasta 30. septembril ründasid narkokartelli liikmed USA-Mehhiko piiril asuval  Falconi järvel veeskuutritega sõitnud ameeriklastest abielupaari David ja Tiffany Hartleyt. Meest tulistati pähe ja ta hukkus. Ta surnukeha ei ole siiani leitud.

Samuti tapeti Hartleyde juhtumit uurinud kriminalist Rolando Armando Flores Villegas, kelle äraraiutud pea saadeti politseile.

Valles Garcia sõnul on ta kõige suuremaks ülesandeks narkokaubanduse kontrolli alla saamine ning gängidevahelise sõja lõpetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles