Fotod! Briti Suursaatkond Tallinnas sõlmis esimese samasooliste abielu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti Suursaatkond Tallinnas sõlmis esimese samasooliste abielu
Briti Suursaatkond Tallinnas sõlmis esimese samasooliste abielu Foto: Briti Suursaatkond Tallinnas

14.augustil sõlmiti Tema Majesteedi konsuli Kathryn Lindsay poolt Briti saatkonnas Tallinnas esimese Briti saatkonnana Põhjamaade ja Balti riikides, samasoolise paari abielu.

Abielu tseremoonia Briti kodaniku Christopheri ja tema eestlasest partneri Siimu vahel viidi läbi Briti Suursaatkonnas Tallinnas nende külaliste ja tunnistajate juuresolekul.

Chris Holtby, Briti suursaadik Tallinnas, kommenteeris sündmust: „Minu südamlikud õnnesoovid Christopherile ja Siimule nende abielu puhul. Ma olen väga uhke, et Briti saatkonnal oli võimalik olla osa niivõrd olulisest päevast nende elus. Briti valitsus toetab tugevalt võrdsust ja tolerantsust ühiskonnas, olenemata inimese soost, etnilisest päritolust, puudest, vanusest või seksuaalsest orientatsioonist, ning jätkab koostööd indiviidide ja organisatsioonidega nii Eestis kui mujal maailmas nende eesmärkide saavutamise nimel.“

Foto: Briti Suursaatkond Tallinnas

Suurbritannias jõustus samasooliste abielusid lubav seadus 2014. aastal ning abielutseremooniaid Briti kodanike ja nende samasoolistele partneritele vahel viivad läbi mitmed Briti saatkonnad üle maailma. Samasoolised paarid, kes soovivad abiellu astuda, peavad Eestis viibima vähemalt 7 järjestikust päeva ning teatama oma soovist ette vähemalt 14 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles