«Sind otsides»: kas Kristiina leiab oma isa?

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina saates 'Sind otsides'
Kristiina saates 'Sind otsides' Foto: ETV

Kristiina lugu sai alguse enam kui kolmekümne aasta eest, mil tema ema ja ukrainlasest isa Eestis kohtusid.


«Mu isa oli šarmantne mees, kes suutis oma meeldiva olemise ja jutuga ema võluda. Nad abiellusid ja said lapse. Kui ma olin paarikuune, läksid vanemad ootamatult lahku  ja ema otsustas katkestada kõik sidemed nii isa kui ka tema suguvõsaga,» seisis noore naise kirjas toimetusele.
 
Kristiina ei saa väita, et ta lapsepõlv oleks kuidagi poolik olnud. Teda kasvatasid armastav ema ja hea vanaema. Kuid kogu info, mis ta on püüdnud kokku korjata oma isa kohta, on osutunud valdavalt negatiivseks. «Ema arvates on see vana asi, mida ei tasu torkida. Tema arvates ei ole see inimene otsimist ega uurimist väärt,» poetab naine saatejuht Margit Kilumetsale.  
 
«Olen püüdnud mitmel korral emaga isast rääkida, kuid näen et see on talle ebameeldiv,» selgitas Kristiina, kes vaatamata sellele on otsustanud riskida ja võimalusel ise silma vaadata mehele, kelle meenutamine emas isegi kolmkümmend aastat hiljem hirmujudinaid tekitab.
 
«Tegemist on üsna tüüpiline stsenaariumiga, mis kordub kirjast kirja,» rääkis saate toimetaja Iiris Saluri. «Kui vanemad saaks üle omavahelisest vihkamisest, võiks olla meie kaudu oma isa otsivate inimeste arv oluliselt tagasihoidlikum, sest lapsed üldjuhul ei kanna viha. Nad reeglina armastavad ka seda poolt, kellest nad midagi ei tea ja keda nad kunagi näinud ei ole.»
 
Kristiina kinnitas, et on valmis võtma kogu otsimise ja leidmisega kaasneva vastutuse. «Isegi selleks olen valmis, kui isa leidmise järel ütleks, et ta ei taha mind näha, sest seegi on parem kui lõpmatult kestev teadmatus.»
 
«Sind otsides» on eetris laupäeval kell 20.00 ETVs.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles