Kõmuline anatoom müüb internetis plastineeritud inimkehi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Günther von Hagens ja tema looming
Günther von Hagens ja tema looming Foto: SCANPIX

Kõmuline saksa anatoom Günther von Hagens, keda tuntakse ka kui Dr. Surma, müüb internetis plastineeritud inimkehi ja kehaosi.

Saksa ettevõtja, kelle Body Worlds näitustel saab näha inimjäänuseid elulistes poosides, pakub nüüd oma kätetööd müüa, kirjutab Süddeutche Zeitung.

Von Hagens alustab müümist 3. novembril. Need, kes ei ole kehaosadest huvitatud, saavad ka terve säilitatud inimkeha osta, mille hind küünib 70 000 euroni.

Torsode hind on umbes 56 000 eurot ja peade oma 22 000 eurot. Lisaks pakub sakslane ka plastineeritud loomi.

Von Hagensi väitel on nende eelisostmise õigus vaid teadlastel ja meditsiiniekspertidel.

Saksa katoliku kirik mõistis mehe tegevuse hukka. Peapiiskop Robert Zollitsch esitas võimudele palve, et need von Hagensi inimkehade müügi keelaks, kuna see on tabude rikkumine ning surnute solvamine.

Seni on mees kehavedelikest kuivatatud ja silikooniga täidetud, lahtilõigatud ja säilitatud inimkehi müünud ainult ülikoolidele õppevahenditeks.

Von Hagensi kinnitusel sai ta idee oma kätetöö müümiseks internetis sellest, et mitmed kummalisi asju koguvad kollektsionäärid näitasid inimkehade vastu huvi üles.

Von Hagensi on süüdistatud selles, et ta kasutab «materjalina» Hiinas hukatud vange.

Günther von Hagensi plastinaarium asub Brandenburgis ja seal töötab 200 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles