Ashley Madisoni andmelekkega seostatakse kahte võimalikku enesetappu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashley Madisoni lehekülg
Ashley Madisoni lehekülg Foto: SCANPIX

Kanada Toronto politsei teatel võisid kaks isikut, kes olid salasuhtelehekülje Ashley Madison kasutajad, teha enesetapu pärast nende isikuandmete avaldamist häkkerite poolt.

Toronto politsei ei täpsustanud, kes need isikud olla võivad ega ka teisi detaile, edastab BBC.

Ashley Madisoni abieluväliste suhete lehekülg kuulub firmale Avid Life Media. See firma pani välja 500 000 Kanada dollarit informatsiooni eest, mis juhataks häkkerite jälile.

Häkkerid said oma valdusse rohkem kui 33 miljoni kasutaja andmed.

Toronto politsei esindaja Bryce Evans teatas, et häkkerite jälile jõutakse nii või teisiti ning nende tegevus lõpetatakse.

Politsei loodab, et häkkerite kommuun võib neid andmete lekitamise juhtumis aidata.

Uurijad soovitavad Ashley Madisoni lehekülje kasutajatel oma andmeid kas muuta või salastada ning pangaga ja krediitkaartidega seotu üle kontrollida.

Evansi sõnul said Avid Life Media töötajad 12. juulil oma tööarvutitesse sisse logides üllatuse osaliseks, kuna neile oli sõnum häkkeritelt. Sõnumiga oli kaasas ansambli AC/DC pala «Thunderstruck».

Evans jätkas, et Ashley Madisoni andmeleke on maailma üks suuremaid ning unikaalne selle poolest, et kurjategijate kätte sattus miljoneid isikuandmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles