Pildid: need on maailma kõige jõukamad alla 35-aastased

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väljaanne Wealthx tõi ära kümme alla 35-aastast noort, kes on praegu maailmas kõige jõukamad.

Nimekirjas on nii end ise üles töötanuid, kuid ka esivanematelt vara pärinuid.

Noorte jõukurite nimekirja eesotsas on Facebooki asutaja ja tegevjuht, 31-aastane Mark Zuckerberg, kellel on varandust 41,6 miljardit dollarit.

Teisel kohal on Facebooki kaasasutaja, 31-aastane Dustin Moskovitz, kes omab 9,3 miljard dollarit. Facebookist lahkudes lõi ta idufirma Asana.

Kolmas on hiinlanna Yang Huiyan , kes päris oma isa kinnisvaraimpeeriumi. Selle naise varanduse suurus on 5,9 miljardit dollarit. Tegemist on Aasia ühe rikkama naisega.

Neljas koht kuulub 33-aastasele Eduardo Saverinile, kelle võitlust ja isiklikke suhteid Mark Zuckerbergiga kajastab film «The Social Network». Tema vara suurus on 5,3 miljardit dollarit.

Viiendale kohale paigutus ameeriklane Scott Duncan, kes päris oma isa nafta- ja gaasitorude Enterprise Products. Ta on õigete investeeringutega oma vara suurendanud viielt miljardilt dollarilt seitsme miljardi dollarini.

Kuues on ameeriklanna Elizabeth Holmes, kes on alla 35-aastaste naiste seas oma varaga teisel kohal. Ta asutas 19-aastaselt tervisetehnoloogia firma Theranos, mis pakub standardiseeritud vereteste. Tema vara ulatub 4,6 miljardi dollarini.

Seitsmes, kaheksas ja üheksas koht kuuluvad majutusfirma Airbnb loojatele, 32-aastasele Nathan Blecharczykile, 33-aastasele Brian Cheskyle ja 33-aastasele Joe Gebbiale, kellest igaühel on kolm miljardit dollarit.

Kümnendal kohal on firma H&M pärija, 30-aastane rootslane Tom Persson. Filmitööstuses töötava mehe vara suurus on 2,7 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles