Koolivaheajal saab kunstiga tegelda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Vaas ootab koolivaheajal lapsi meisterdama.
Kati Vaas ootab koolivaheajal lapsi meisterdama. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Maarja-Magdaleena gildis Uus 5 asuvasse 2 Vaasi tuppa oodatakse lapsi koolivaheajal meisterdama.

Iga päev algab soojendusjoonistamisega, et käsi ja meel erksad oleksid. Teisipäeval, 26. oktoobril on paberi päev: volditakse, rebitakse, liimitakse, tehakse maske ja hampelmanne. Kolmapäeval meisterdatakse puust autosid, mänguklotse, loomi, neljapäeval värvitakse mustreid ja joonistatakse nägusid kividele.

Reede teema on “Vanast uus”. Näiteks õpitakse vanast kaltsust kuumaalust punuma, plastpudelist kõristit valmistama. Kodunt võib kaasa võtta mõne vana asja, et sellest midagi toredat teha. Laupäev on looduse päev: puuokstest tehakse loomi ja putukaid, uuritakse puulehti, joonistatakse metsaelanikke. Tegevuse vahepeal mängitakse ja vaadatakse gildimajas ringi. Töötoad on tasulised.

Laste valmistatud töödest pannakse kokku näitus, mida saab uudistada talvisel suurpuhastusturul 11. detsembril Tartu ülikooli Pärnu kolledžis. (PP)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles