Jaak Kilmil valmis dokumentaalfilm Reet Ausist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangladeshi rõivavabriku tootmisjääkidest: teksakleit 170 eurot, 
Reet Aus, Les Petites, Eesti Disaini Maja ja Tartu Disainimaja.
Bangladeshi rõivavabriku tootmisjääkidest: teksakleit 170 eurot, Reet Aus, Les Petites, Eesti Disaini Maja ja Tartu Disainimaja. Foto: tootja

Tallinnas esilinastub Disainiöö raames 16. septembril Jaak Kilmi ja Lennart Laberenzi dokumentaalfilm «Moest väljas», mis räägib moekunstnik Reet Ausist.

Film hakkab kinodes Artis ja Sõprus jooksma alates 17. septembrist.

Me elame globaalse tarbimise ajastul kus tarbimistempo üha kiireneb. Ei ole saladus, et moetööstus on selle tarbimisralli esirinnas. Tuhanded vabrikud kolmandas maailmas ei tooda mitte ainult rõivaid erinevatele suurfirmadele, vaid ka tonnide viisi mürgiseid jäätmeid.

Moedisainer Reet Ausil on ambitsioonikas plaan muuta maailma. Talle näib, et ainus viis kahjuliku moetööstusega võitlemiseks on süsteemi muutmine seestpoolt.

Film «Moest väljas» jälgib Reet Ausi teekonda Tallinnast läbi Euroopa moelavade ja Lõuna-Ameerika puuvillaväljade otse masstootmise epitsentrisse Bangladeshi. Film võeti üles aastatel 2010 – 2015.

«Moest väljas» produtsendid on Katrin Kissa ja Jaak Kilmi, filmi operaatorid on Lennart Laberenz ja Mart Taniel. «Moest väljas» montaažirežissöör on Liis Nimik ja sellele lõi originaalmuusika Jarek Kasar.

MOEST VÄLJAS Treiler from Homeless Bob on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles