Tumedanahalise mehe spermast rasestatud valgenahaline naine andis spermapanga kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jennifer Cramblett
Jennifer Cramblett Foto: SCANPIX

USAs Illinoisi osariigis sai kohtukaotuse valgenahaline naine, kes viljakuskliinikus rasestati tumedanahalise mehe spermast.

Jennifer Cramblett, kes sünnitas segaverelise lapse, andis Illinoisi Downers Grove`i spermapanga kohtusse, soovides saada eksituse tõttu kompensatsiooni, edastab The Telegraph.

Cramblett ja ta samasooline partner tahtsid saada vanemateks ning selle tõttu pöördusid spermapanga ja viljakuskliiniku poole sooviga, et lapse isaks oleks valgenahaline.

Cramblett sõnas kohtus, et ta armastab oma kolmeaastast tütart Peytonit väga, kuid tal võib olla teda raske kasvatada, kuna ta kasvas ise üles keskkonnas, kus tumedanahalistesse ei suhtutud just hästi.

«Ühesõnaga sünnitasin vale lapse ja soovin saada kahjutasu,» lausus ameeriklanna.

Viljakuskliinikut spermaga varustanud spermapank palus naiselt vabandust ja maksis talle osa tema makstud summast tagasi.

Kohtunik Ronald Sutteri sõnul on «vale lapse sünnitamise» väide õigustatud siis, kui laps sünnib koos raske päriliku haigusega või on puudega. Selle juhtumi puhul sündis terve laps ja seega ei ole naisel õigust kompensatsiooni saada.

Crambletti arvates oli tegemist spermapanga töötajate lohakusega, mille tõttu tema ja ta partner said kannatada.

Cramblett kaebas juhtumi edasi, viidates spermapanga töötajate hoolimatusele. Järgmine kohtuistung peaks toimuma 17. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles