Sajad moslemid vahetavad usku ja nime ehk kuidas Mohammedist saab Martin

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Sajad moslemitest põgenikud vahetavad usku ja nime, saades kristlasteks, kuna nende arvates kasvatab see nende šansse saada Saksamaal asüüli.

Seda teevad ka juba Saksamaale jõudnud migrandid, kellele elamisloa andmist juba kaalutakse, edastab Daily Mail.

Berliinis asuva Isa, Poja ja Püha Vaimu evangeelse luterliku kiriku teatel on nad viimasel ajal ristinud mitmeid varem islami usku olnud iraanlasi ja afgaane.   

Üks neist on Mohammed Ali Zonoobi, kes võttis oma uueks kristlikuks eesnimeks Martin.

Pastor Gottfried Martens küsis Zonoobilt, et kas ta ütleb lahti saatanast ja tema kuratlikest tegudest ning kas ta ütleb lahti islamist.

Iraanlane vastas, et ütleb lahti.

Martens ristis ta isa, poja ja püha vaimu nimel.

Zonoobi on Iraanist Shirazist pärit puusepp, kes saabus Saksamaale koos naise ja kahe lapsega viis kuud tagasi.

Zonoob loodab, et tema ja ta pere kristlasteks hakkamine aitab neil Saksamaal saada asüüli.

Pastor Martensi sõnul on ta tähele pannud, et kristlasteks hakanud põgenikest osa on saanudki Saksamaal kergemini elamisloa.

Pastori arvates vahetavad migrandid usku ka selle tõttu, et tahavad oma elus uue lehekülje pöörata. See on nende jaoks nagu uus identiteet.

Kuid kristlaseks saamine ainuüksi ei aita sisserännanutel Saksamaale jääda, tuleb läbida bürokraatia, ettekirjutuste ja uute asjade õppimise kadalipp.

Saksamaa kogudused kurdavad, et liikmete arv kahaneb, kuid Martensi sõnul on tänu migrantidele tema koguduse liikmete arv kasvanud.

Mitmed Saksa kogudused annavad sisserännanud moslemitele kolm kuud kestva kristluse ja piibli kiirkursuse, enne kui neid ristivad.

Saksamaal ei ole arvet peetud, kui palju moslemeid on seal usku vahetanud ja kristlasteks hakanud. Saksamaal arvatakse olevat umbes neli miljonit islami usku inimest, kellest vaid käputäis on usku vahetanud.

Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika sõjaliste  konfliktide tõttu on Euroopas tekkinud põgenikekriis. Saksamaale võib sel aastal pürgida 800 000 migranti, mis on eelmise aastaga võrreldes neli korda rohkem.

Enamik põgenikest on pärit Süüriast, Iraagist, Afganistanist ja Pakistanist. Kõige suuremad šansid on saada Saksamaal elamisluba süürlastel, kuna Süürias käib jätkuvalt kodusõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles