Uued näitused uue kunsti muuseumis

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vibalik on tegelane, kes on keraamik Kaerma loomingus püsinud juba veerand sajandit.
Vibalik on tegelane, kes on keraamik Kaerma loomingus püsinud juba veerand sajandit. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Täna õhtul avatakse Pärnu uue kunsti muuseumis Liisi Ördi maalinäitus “Vesi. Öö. Olemine”.

Liisi Örd on Tartu ülikooli maalikunsti magistrantuuri üliõpilane, kes on esinenud arvukatel ühisnäitustel ja loonud raamatuillustratsioone.

“Teinekord on minu kujutatud motiividel üsna selged põhjused. Ma räägin inimlikust puudutusest, mille kogemiseks ei ole tarvis rohkemat kui hetke. Sellest piisab, et näha natuke rohkem kui enne,” tutvustab kunstnik oma loomingut. Tema maalides ilmutavad end taevakaar, selle peegeldus veepinnal, nende kahe kohtumine ja arusaamised, mis muudavad inimese omasarnaseks ja enda suhtes ausaks.

Ördi näitus jääb avatuks 14. novembrini.

Pühapäeval avanes Pärnu uue kunsti muuseumis näitus “Kadri Kaerma ja külalised. Vibalik 25”. Marie Soosaar-Virta muuseumist märkis, et väljapanekul kohtuvad paljud kunstiliigid: keraamika, nahakunst, tekstiil, klaas, skulptuur, mööbli-, maali- ja moekunst, floristika, luule. On esindatud kõik Eesti kunstnike generatsioonid.

Vibalik on Kaerma loomingus püsinud juba veerand sajandit. Ta on teinud kaasa kõik Eesti keraamika meeleolumuutused ja arengusuunad viimasel veerandsajandil ja esineb näitusel kümnel moel.

Kaerma näitus ootab vaatajaid 23. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles