Video: paarile anti heledanahalise lapse asemel tumeda nahaga laps

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Briti –El Salvadori paar kahtlustas, et nende laps läks haiglas vahetusse või ta rööviti.

Inglane Richard Cusworth ja ta naine, elsalvadorlanna Mercedes Casanellas kartsid, et nende poeg rööviti ja müüdi inimkaubitsejatele, edastab news.com.au.

Nad süüdistasid isegi lapse ilmale aidanud arsti, et tema oli lapse kadumisega seotud.

El Salvadori peaprokuröri Luis Martinezi teatel tehti DNA-testi abil kindlaks, et lapsed läksid juhuslikult vahetusse ja pered said oma õiged lapsed tagasi.

Cusworthi sõnul tekkis neil lapse suhtes kahtlus, kuna sündides oli lapsel hele nahk, kuid hiljem oli neile toodud lapse nahk tumedam.

Lapse vanaisa David Cusworthi sõnul sunniti neid El Salvadoris allkirjastama dokument, mille kohaselt ei tohi nad juhtunut avalikustada.

«Nüüd on meie peres laps, kes on oma isa moodi,» teatas vanaisa.

Varem politseinikuna töötanud mehe sõnul mõistis nende pere lapse saanud teine pere alles pärast DNA-teste, et neil on vale laps.

Paari lugu sai alguses USAs Texases Dallases, kus nad elasid ja kus laps alguse sai.

Casanellas otsustas, et ta ei sünnita mehe kodumaal Suurbritannias ega ka USAs, vaid oma sünnimaal El Salvadoris.

Raseduse viimases staadiumis olles külastas naine sünnitustarst Alejandro Guidost, kelle käitumine oli imelik.

Casanellas sünnitas heledanahalise poisi, kes oli terve.

«Mõtlesin pärast lapse sündi, et ta näeb väga oma isa moodi välja,» lausus elsalvadorlanna.

Ta ei teadnud siis veel, et see oli viimane kord, mil ta oma last nägi. Laps viidi tema juurest siis ära ja arstid teatasid talle, et tal on sünnitusjärgne stress.

Talle anti unerohtu, et ta magama jääks. Kui ta järgmisel hommikul ärkas, sai ta lapse, kes ei näinud välja selline nagu eelmisel päeval ilmale tulnud laps.

«Õed hakkasid lapsi tooma umbes kella 8.00 paiku ja ma ootasin enda oma. Kui aga nägin mulle toodud last, sain kohe aru, et ta ei ole minu laps. See laps oli tumedama nahaga,» meenutas naine.

Ta sõnas medõele, et laps näeb tumedam välja kui see laps, kelle ta sünnitas. Õde rahustas teda, et tegemist on tema lapsega.

Cusworth ja Casanellas lendasid tagasi Dallasesse arvates, et see ongi nende laps, kuid mingi kahtlus jäi õhku.

«Tegin lapsest fotosid ja otsisin temast abikaasa ja endaga sarnasust, kuid ei leidnud. Kinnitasin endale, et kõik on korras, kuid sisetunne ütles midagi muud,» lausus elsalvadorlanna.

Kui laps oli kolmekuune, lasid vanemad teha DNA-testi, mis kinnitas nende kahtlusi. Nad arvasid, et El Salvadori haiglas tegeletakse vastsündinute röövimisega ja inimkaubandusega.

«Arvasime, et meie bioloogiline poeg on kuskil Kesk-Ameerikas inimkaubitsejate käes, kes jahivad heledanahalisi lapsi, et neid siis edasi müüa,» märkisid vanemad.

Paar lendas USAst El Salvadori pealinna San Salvadori tagasi ja kontakteerusid sünnitushaiglaga, kus laps sündis. Seda haiglat peetakse El Salvadori parimaks erahaiglaks.

Paar selgitas oma probleemi ja haigla juhtkond nõustus uurima. Selle käigus arreteeriti ka sünnitusarst Guidos.

Lapse vanemate sõnul oli arst Guidos neile öelnud, et laps on sündides võrdlemisi tumeda nahaga.

«Minu jaoks oli see imelik, sest kuidas ta sai mustvalgetelt ultrahelipiltidelt aru, mis värvi on lapse nahk. Miks ta kogu aeg korrutas, et lapse nahk on tume?» sõnas Casanellas.

Casanellas esines El Salvadori televisioonist, et oma bioloogiline laps tagasi saada.

«Mul on kodus kena lapsuke, kuid see ei ole minu oma. Kuskil on veel üks ema, kellel on samuti võõras laps ehk minu oma,» lausus naine.

El Salvadori günekoloogide ja sünnitusarstide assotsiatsiooni arvates ei saa juhtunus arst Guidost süüdistada.

«Pärast sündi kontrollivad lapsi neonatoloog ja pediaatriaõde. Kui mõni õde ajas lapsed segamini, siis ei saa selles süüdistada sünnitusarsti,» teatas assotsiatsiooni esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles