Jõulumuusika kõlab festivalil “Kirikupühad Maarjamaal”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Peetri kirik.
Tartu Peetri kirik. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tänavu novembri lõpust detsembri lõpuni võib Tartus ja Tallinnas nautida jõulumuusika festivali “Kirikupühad Maarjamaal”.

Corelli Musicu korraldatav festival saab alguse novembri lõpus esimesel advendil ja kestab peaaegu aasta viimaste päevadeni.

Advendikontserdid tutvustavad pillide kuningat orelit ja viivad pühademeeleolu mõisatesse ning muusikasalongidesse. Festivali avakontsertidel toob kauni orelimuusika valiku Viini ajaloolistest kirikutest eesti publikuni Peter Frisée Austriast, mõisates ja salongides pakuvad huvitavate kõladega jõulukava löökpilliansambel PaukenfEst ja Riivo Kallasmaa.

Aasta lõpeb korraldajate teatel traditsiooniliste säravate suurvormide kontsertidega, mis on publikut võlunud juba aastaid. Festival toob inimesteni tänapäeva muusikute vahendusel kaugete aegade värvi ja meeleolu, nagu vanameistrid seda muusikat oma elu ajal kirikutes ja lossides kuulda võisid.

Lõppkontsertide kava “Dixit Dominus” tervitab kultuuripealinna Tallinn 2011 aasta saabumist. Kirikuvõlvide all kõlavad barokiaja meistrite pidulikud jõuluteosed luksuslikus esinejate koosseisus: Eesti filharmoonia kammerkoor, Corelli barokkorkester ajastu pillidel ja dirigent Daniel Reuss.

Advendiaeg oreliga
Peter Frisée (Austria) orelil. Kavas Schmidt, Franck, Gigout, J.S.Bach, Widor ja Lemmens.
Laupäeval, 27. novembril kl 16 Tartu Peetri kirikus. Pühapäeval, 28. novembril kl 20 Tallinna Jaani kirikus.

Jõulud Toompeal
PaukenfEst ja Riivo Kallasmaa oboel. Kavas Bach HTK prelüüdid ja fuugad, Marcello ja Albinoni oboekontserdid, jõulumuusika seaded.
Pühapäeval, 12. detsembril kl 19 Toompea muusikasalongis.

Dixit Dominus
Eesti Filharmoonia kammerkoor, Corelli barokkorkester, dirigent Daniel Reuss. Kavas Händeli “Dixit Dominus”, Corelli jõulukontsert ja Bachi “Singet dem Herrn”.
Teisipäeval, 28. detsembril kl 19 Tartu Jaani kirikus. Kolmapäeval, 29. detsembril kl 19 Tallinna Jaani kirikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles