Video: Angelina Jolie võttis sõna Islamiriigi seksuaalvägivalla teemal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie (keskel)
Angelina Jolie (keskel) Foto: SCANPIX

Hollywoodi staar Angelina Jolie on visiidil Ühendkuningriigis, kus ta eile võttis Briti parlamendis sõna äärmusrühmituse Islamiriik seksuaalvägivalla teemal.

Staar tutvustas sõjaliste konfliktide seksuaalvägivalla raportit ja ütles, et džihadistid kasutavad naiste ja laste vasu suunatud seksuaalvägivalda relvana sellises ulatuses, mida varem ei ole nähtud, edastab BBC.

ÜRO heatahte ja inimõiguste saadik astus Lordidekojas üles koos Briti välisministri William Hague`iga, kellega koos ta kolm aastat tagasi asutas seksuaalvägivalla ennetamise programmi.

«Islamiriigi puhul on tegemist tänapäeva kõige agressiivsema terroristliku rühmitusega. Nad kasutavad seksuaalvägivalda relvana, terroriseerides ja lõhkudes kogukondi ja perekondi ning alandades inimväärikust,» lausus Jolie.

Näitlejanna sõnul ei ole inimkonna ajaloos varem midagi sellis toimunud, kuna vägivald mängib selle rühmituse poliitikas ühte põhilist rolli.

Jolie tõi näiteks seitsmeaastase tüdruku, kes oli pärast vägistamist autistiks muutunud ja temaga oli võimatu kontakti saada.

Teiseks näiteks oli 13-aastane Iraagi tüdruk, kes langes Islamiriigi võitlejate kätte ja kellest sai  pikaks  ajaks nende jaoks seksiori.

«Tähtis on mõista, et tegemist ei ole seksuaalsuse, vaid brutaalse vägivalla ja terrorit külvava «relvaga», mida džihadistid kasutavad kõikjal,» lisas staar.

Jolie rõhutas, et ta jätkab koos Hague`iga seksuaalvägivalla vastu võitlemist.

Islamiriik on vallutanud alasid Süürias ja Iraagis, kus võitlejad on tapnud kohalikke elanikke ja hävitanud sajanditevanuseid kultuuriväärtusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles