ETV ekraanile jõuab palavalt armastatud «Downton Abbey» värske hooaeg

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Downton Abbey 5. hooaeg
Downton Abbey 5. hooaeg Foto: ETV

Homme õhtul kell 21.35 jõuab ETV ekraanile armastatud draamasarja «Downton Abbey» kauaoodatud 5. hooaeg.

Sarja 5. hooaja tegevus toimub 1924. aastal. Uus leiboristide valitsus kuulutab uusi tuuli kogu maal ja muutustest ei jää puutumata ka elu Downton Abbeys. Kuigi Tom Branson mängib mõisa uutmoodi juhtimises olulist rolli, ei näe ta oma tulevikku Crawlide aadliperes.

««Downton Abbey» 5. hooaeg on sündmusterohke ning toob ekraanile rikkalikult romantikat. Lady Mary ümber tiirlevad endiselt kosilased, kelle hulgast ta otsustab teha valiku eriti revolutsioonilisel moel. Ent tõelise kosjakontori avab hoopis leskkrahvinna, et kokku viia Isobel ja tema austaja. Ka vanaproua enda minevikuromaan tuleb päevavalgele, kui Peterburist saabub kunagine noorpõlvearmastus,» räägib ETV hanketoimetuse hankija Tiina Annus. «Uues hooajas on eriti tunda, kuidas maailm on muutunud, sajandite vanused traditsioonid ja reeglid on hääbumas ning elumuutused ootavad ees nii üla- kui alakorruse rahvast,» lisab ta.

Allkorrusel hakkavad teenijad mõtlema, kuidas muutused nende tööelu mõjutavad, aga Daisy juba tegutseb. Tormid üle elanud Anna ja Bates võiksid nüüd hakata tulevikuplaane tegema, aga minevik tuletab end jälle meelde.

Värske hooaja esimeses osas satub Carson täbarasse olukorda lord Granthami ees. Robert ja Cora tähistavad oma 34. pulma-aastapäeva ning Roberti meelehärmiks tuleb kohale ka Bransoni tuttav õpetajanna. Piduliste seas on ka üks ootamatu külaline, kelle ilmumine läheb Jamesile kalliks maksma. Baxter tunnistab emandale oma mineviku patud üles. Gillingham kutsub Mary salajasele reisile, et teineteisega lähemalt tutvuda.

«Downton Abbey» on ETV ekraanil laupäeva õhtuti kell 21.35, kordust saab näha pühapäeva õhtupoolikul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles