Liisi Örd maalib ööd

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Örd.
Liisi Örd. Foto: PP

Pärnu uue kunsti muuseumis eksponeerib oma üheksat suuremõõtmelist õlimaali Liisi Örd (pildil), näitus kannab nime “Vesi. Öö. Olemine”.

Örd on maalinud lapsest saati, õlimaaliga tegelnud viimased kümme aastat, sest õlivärvid aitavad tema sõnutsi mõtteid kõige paremini hingestada.

Abstraktse laadini jõudis noor kunstnik paar aastat tagasi õppetöö käigus, see sai talle kiiresti omaseks ja kalliks.

Inspiratsiooni saab Örd, imetledes öist taevast, selle värve ja tumedat koloriiti. Öise olemise peegeldustel on kunstniku loomingus oluline suund. Tema sõnutsi on abstraktsete maalide mõtestamine raske ja pool elu kestev protsess. “On maale, mis sünnivad kindlate veendumuste najal ja tulevad kergelt ja loomulikult. Teised ilmuvad lõuendile suure vaeva ja valuga,” tõdes ta.

Liisi Örd on Tartu ülikooli maalikunsti magistrantuuri üliõpilane, kes on esinenud arvukatel ühisnäitustel ja loonud raamatuillustratsioone. Tulevikus näeb ta ennast tegeva maalikunstnikuna.

Näituse avamisel tunnistas Pärnu kunstnik Bruno Sõmeri, et talle meeldivad noore kunstniku abstraktsionistlikud maalid väga. “Oleme vist hingesugulased. Pürin samas suunas. Mul on seda näitust vaadata suur rõõm. Väga head tööd. Olen vapustatud. Poolabstraktsed. See laad istub mulle väga,” lausus Sõmeri.

Ördi näitus jääb avatuks 14. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles