Pildid: Maria Avdjushko dokumentaalfilmi «Unditund» esilinastus kinos Sõprus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 24. septembril  esilinastus kinos Sõprus Maria Avdjushko dokumentaalfilm «Unditund», kinodes üle Eesti linastub film alates 25. septembrist.

Foto: Viktor Burkivski

Maria Avdjuško ja Kersti Kreismann

Dokumentaalfilm «Unditund» viib meid tagasi 60ndate ereda põlvkonna juurde, mil tekkisid uuenduslikud ideed nii kirjandus- kui teatrimaailmas.

Film avab Mati Unti kui karismaatilist isiksust, fenomenaalset mõtlejat ja anarhistlikku vormiuuendajat kinolike vahenditega. Film sisaldab seninägematuid kaadreid Matist loomeprotsessis ja sõprade keskel.

Foto: Viktor Burkivski

Näitlejatar Ülle Kaljuste

Loo keskmeks on erinevad aastate jooksul tekkinud sõpruskonnad, mis on aluseks ka tegelaste valikule.

Foto: Viktor Burkivski

Mati parima sõbra Vaino Vahingu Salong Tartus, mis ühendas kirjanikke, teadlasi ja teatriuuendajaid, kirjanduslik salong Tallinnas Vilde teel, Undi ja Kersti Kreismanni kodus, Mati lavastajatee algus Noorsooteatris

Foto: Viktor Burkivski

Filmis analüüsitakse ka Mati teoseid ja loomemeetodit ning vaadeldakse ka mehe naissuhteid.

Sõna saavad lähemad sõbrad, võitluskaaslased, endised kallimad ja konkurendid. Unt otsis kogu elu armastust ja seda nii oma sõprades, naistes kui publikus.

Kas ta selle ka leidis? 

Vaata pilte ja videot filmi esilinastuselt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles