Uus moesaade toob vaatajate ette Eesti moe kogu ilus ja rikkuses

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kapist välja» saatejuht Anne Vetik
«Kapist välja» saatejuht Anne Vetik Foto: Ülo Josing / ERR

Teisipäeval, 29. septembril, kell 20.00 jõuab ETV2 ekraanile värske ja julge dokumentalistlik moesaade "Kapist välja", mis piilub Eesti moeilma tagatubadesse ning toob Eesti moe vaatajatele lähemale kui kunagi varem.

"Mood on olnud viimastel aastakümnetel ETV ekraanil suhteliselt kaardistamata, samas on see valdkond, millega puutume igapäevaselt kokku. ETV2 pakub võimaluse minna erinevatesse kultuurivaldkondadesse süvitsi ja mul on hea meel, et saame seekord keskenduda just moele oma kirkaimates toonides," põhjendab ETV2 peatoimetaja Marje Jurtšenko moesaate ellu kutsumise vajalikkust.

Saadet juhib moeajakirjanik Anne Vetik, kes on aastaid kajastanud moeteemasid nii Eesti Ekspressis kui ka Postimehes. Anne Vetik on ka kord kvartalis ilmuva moe- ja elustiili väljaande Slacker Magazine peatoimetaja. 

"Mulle tundub, et Eesti moemaastik on praegusel hetkel eriti elav ja rikkalik. Meil on enneolematult palju andekaid loojaid, suurepäraseid töökodasid, galeriisid ja ka moemajasid. Minu arust on lausa hädavajalik see praegune moeajastu üles filmida ja talletada ning "Kapist välja" just seda teebki," sõnab saatejuht.  

"Kapist välja" keskendub igas osas ühele konkreetsele alateemale, olgu selleks siis Eestis toodetud moeaksessuuarid, Eesti moetegijad välismaal, kohalik moemeedia, meie moeharidus või midagi muud. Seejuures haaratakse küsimustevõrku nii kohalikud moeloojad, stiilieksperdid, disainiõppejõud kui ka teadlased.

Lisaks avab igas saates oma riidekapi uksed üks kohalik stiiliikoon, kes jagab vaatajatega ka oma moemõtteid. Nii jõuab Eesti mood kapist välja ning teie ette kogu oma ilus ja eheduses.

Saatejuht on Anne Vetik, toimetajad Piret Järvis ja Helen Saluveer, režissöör Antti Häkli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles