Elu24 video! «Viplala» peaosatäitja Géza Weisz: varasest noorusest alates nii näitleja kui DJ

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval, 28. septembril esilinastus kinos Artis uus Hollandi lastefilm «Viplala», mis põhineb Annie M. G. Schmidti «Viplala lugudel». Hollandi Suursaatkonna ja levifirma Estinfilm kutsel saabus «Viplala» esilinastusele peaosalist kehastav noor näitleja Géza Weisz. Elu24 uuris lähemalt, kuidas mees filmi sattus ja millega ta veel tegeleb!

30-aastane Géza Weisz on kaasa teinud üheksas mängufilmis ja arvukates sarjades. Poole oma elust ekraanil olnud noore näitleja jaoks oli Viplala roll teine peaosa mängufilmis. 

«Mind kutsuti prooviesinemisele ning sain naerda, sest ma ei ole väga pikk ning ka Hollandis on teada, et Viplala on väga väikest kasvu. Mõtlesin, et see peab olema mu roll,» rääkis Géza, et pidi prooviesinemisele veel kaks korda tagasi minema.

«Viplala» filmi välja kuulutamine oli ilmselt üks Hollandi suuremaid ja tegemist oli oma eriefektide tõttu ka üsna kalli teosega.

«Lõpuks sain osa ja ma olin nii õnnelik. Samamoodi nagu Eestis, on see ka Hollandis väga populaarne ja Viplalat mängida oli au.»

Esimene osa filmist tehti Amsterdamis niiöelda suurte osatäitjatega ning Luksemburgis filmiti kuu aega rohelises stuudios, et teha väikseid inimesi. Eriefektide suhtes oli see suur töö, et kõik näeks filmis hea välja.

Lisaks on Géza Weisz Hollandis ka populaarne DJ, kes enamasti mängib house-muusikat. Vaata videost, kumba eelistab mees rohkem teha!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles