USAs kukkus koerakuudile 10 000 dollari väärtuses kanepit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu impordib Austraalia valitsus raviotstarbelist marihuaanat rahvusvahelistelt tarnijatelt.
Praegu impordib Austraalia valitsus raviotstarbelist marihuaanat rahvusvahelistelt tarnijatelt. Foto: SCANPIX

USAs Arizona osariigis Nogalesis ärkas kohalik elanik Maya Donnelly hommikul imeliku heli peale, mis meenutas tormituult, arvates et tegemist on piirkonnale tüüpilise tormiga.

Hommikul hiljem läks ta ümbruskonda kontrollima ja leidis, et auto varjualuse katus ja koerakuudi katus on katki ning maapinnal on puidutükke, edastab The Guardian.

Siis jäi talle silma mustast kilest kott. Kohale kutsutud politsei sõnul oli kotis 10 000 dollari väärtuses kanepit, mis kogemata vale maja juures alla võis kukkuda.

Politsei uurib, kas narkosmugeldajad transportisid kanepit lennuki või kaugjuhitud drooniga. Narkokoguseid veetakse sellisel viisil tavaliselt öisel ajal.

Donnelly sõnul lõhkus kanepisaadetis nende auto varjualuse katuse ja  koerakuudi katuse.

«See kanepikogus oli koerakuudi katusel ning tekitas meie varjualusele ümara augu,» teatas ameeriklanna.

USA-Mehhiko piiril elav naine oli kohe kindel, et tegemist oli narkootikumiga, kuna Mehhiko on lähedal ja sealt tuuakse pidevalt USAsse salakaubana keelatud aineid.

Nogalesi politseijuhi Derek Arnsoni sõnul oli see esimene kord, mil tema kolme aasta pikkuse karjääri ajal juhina on narkosaadetis ehitisele kukkunud.

«Keegi tegi väga suure valearvestuse ja jäi saadetisest ilma. Konfiskeerisime kanepi ja kindlasti ei tulda seda meilt küsima,» tõdes Arnson.

Pere sõnul läheb neile auto varjualuse ja koerakuudi katuse parandamine maksma umbes 500 dollarit. Nad on õnnelikud, et nende saksa lambakoer Hulk kanepi tõttu vigastada ei saanud.

Donnelly sõnul oleks juhtum võinud nende jaoks ka karmimalt lõppeda, kui saadetis oleks majakatusest sisse kukkunud ja keegi sellega pihta saanud.

Peresõprade sõnul ei oleks nad pidanud politseile kanepist teada andma, vaid selle maha müüma ja 10 000 dollarit tasku pistma.

«Me oleks saanud kanepi müügirahaga renoveerida kogu maja, kuid meil on siiski südametunnistus,» teatas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles