Pildid ja video: imikuna põletushaavu saanu kohtus 38 aastat hiljem teda hooldanud medõega uuesti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameeriklanna Amanda Scarpinati sattus imikuna raskesse õnnetusse, kui kukkus diivanilt aurul ja mentoolil töötanud õhuniisutajale ning sai raskeid põletushaavu.

Scrapinatit raviti New Yorgi osariigi Albany haiglas, kus tehti temast ja teda hooldanud medõest Susan Bergerist fotod, millest üks pandi haigla 1977. aasta aastaraamatu esikaanele, edastab Daily Mail.

Scrapinati põletushaavade paranemine võttis aega aastaid ja talle tehti mitu operatsiooni.

Lapsele jäi haiglast meelde nii teda hoidnud medõde kui see, et neist tehti fotod.

Kauni foto tegi fotograaf  Carl Howard, kes ei küsinud medõe nime.

Täiskasvanuna hakkas Scrapinati otsima, et kes oli see medõde, kelle süles ta oli. Lõpuks võttis ta appi Facebooki, kuhu pani haiglas tehtud foto koos palvega, et kas keegi tunneb pildil oleva naise ära.

Facebookis levis see palve kiiresti ning 12 tunniga oli seda jagatud 5000 korda. Naine sai vastuse 24 tunniga, et tegemist on medõe Susan Bergeriga, kes oli foto tegemise ajal 21-aastane ja just selles haiglas tööle asunud.

Scrapinati oli Bergerile üks ta esimesi patsiente. Susan Berger töötab seni meditsiinialal, olles nüüd New Yorgi osariigis Fingers Lake`i haiglas.

Naised kohtusid esimest korda üle 38 aasta üleeile Albany haiglas ja jällenägemine tõi neile pisarad silma.

«See oled tõesti sina. Suured tänud sulle,» hüüdis Scrapinati Bergerit nähes.

Berger vastas, et tal on hea meel Scrapinatiga uuesti kohtuda.

Scrapinati sõnul kiusati teda lapsena, kuna põletushaavad paistsid silma.

«Vaatasin lapsena meist tehtud pilte ja ma rääkisin mõttes Bergerile, mis minuga toimub, kuigi ma ei teadnud, kes ta oli. Mind lohutas ta vaatamine, sest ta oli nii südamlik, kui ta minu eest hoolitses,» selgitas ameeriklanna.

Bergeri sõnul oli Scrapinati hoolimata raskest vigastusest rahulik laps.

«Operatsiooni järgselt lapsed tavaliselt nutsid või magasid. Tema aga oli ärkvel ja rahulik, see oli väga ebatavaline,» meenutas medõde.

Naised ei arvanud varem, et nad kunagi veel kohtuvad, kuid siiski sai see teoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles