Galerii: Helin-Mari Arderi trio tehasekontsert rahvusvahelisel muusikapäeval

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel rahvusvahelisel muusikapäeval toimus Helin-Mari Arderi trio kontsert Harjumaal Laabi külas asuvas Altia Eesti AS-i tehasehoones.

Altia Eesti AS on rahvusvahelise muusikapäeva toetaja alates üle-eestilise kontsertprogrammi algusest ning ettevõttes toimunud muusikapäeval esinenud Arderit saatsid Teet Raik kitarril ja trompetil ning Andres Alaru kontrabassil.

Foto: Sven Tupits

Lauljatar Helin-Mari Arder on  isikupärase häälega eesti jazzlauljatar, kes esitab ühesuguse soojusega nii emakeelset loomingut, portugalikeelseid bossa novasid kui ka prantsuse šanssoone. Tema esimene heliplaat ilmus enam kui kümne aasta eest ning läbi aastate on ta võitnud mitmeid lauluauhindu nii Eestis kui välismaal. Arderit seob koostöö paljude armastatud muusikutega nagu Olav Ehala, Lembit Saarsalu, Sergio Bastos jpt ning kontserdid on  teda viinud esinema Euroopasse, Ameerikasse ja Venemaale.

Eesti Muusikanõukogu eestvedamisel toimubrahvusvaheline muusikapäev Eestis kolmandat korda ning üle Eesti leiab aset enam kui 200 tasuta lühikontserti. Muusikapäeva kontserdid on keskmiselt 30 minutit pikad ning toimuvad päevasel ajal. Rahvusvahelist muusikapäeva tähistatakse ülemaailmselt 1. oktoobril alates 1975. aastast.

Altia Eesti AS on Eesti suuruselt teine alkoholitootja, mille tegevusest moodustab alkohoolsete jookide tootmine 57 ning import ligi 43 protsenti. Ettevõtte müügitulu oli 2014. aastal 37,3 miljonit eurot, millelt ettevõte maksis Eestis aktsiisi 17,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles