Noortebändi finalist Abandoned Elysium: talent ja turundusoskus käivad käsikäes

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortebändi poolfinaal 27.09.2015
Noortebändi poolfinaal 27.09.2015 Foto: Viktor Burkivski

Noortebänd 2015 on täies hoos ja juba on selgunud esimesed finalistid. Üheks neist on progressiiv-metalit viljelev ansambel Abandoned Elysium. Elu24 küsis bändilt 3 küsimust, et nendega lähemalt tuttavaks saada.

1) Kas progressiivmetalil on veel muusikamaailmas kohta, arvestades, et enamus muusikute kõlad liiguvad pigem lihtsuse poole?

Progressiiv-metalil on alati oma koht olemas muusikamaailmas,  viimaste aastatega on aina populaaremaks muutunud sõna «djent» selles žanris, mis iseloomustabki tänapäeva progressiv-metalit kõige enam. Tegelikult on djent kitarri mängimistehnika, mille eestvedajateks on juba 80nendate lõpust tegutsev Rootsi bänd nimega Meshuggah. See kujutab endast madalas häälestuses polürütmide mängimist läbi palm-mute tehnika. Tänapäeva maailmas on seda küllaldselt juba edasi arendatud ning on lisatud väga palju erinevaid uusi elemente erinevatest žanritest, mis jällegi viib selle muusika uuele tasemele. Praeguse aja ühed populaarsemad tehnilise progressiv-metali (djent) bändid on: Periphery, Animals As Leaders, Veil Of Maya, The Contorionist, The Faceless, Born Of Osiris, Chon, Tesseract, Intervals...

Kui ülejäänud muusikamaailmas liigutakse pigem lihtsuse poole, siis progressiivne metal jaguneb lihtsaks ja tehniliseks, puudub ühtne massiliikumine, mis laseb artistidel selles žanris areneda väljaspool kasti. Lihtsama «djenti» alla kuuluvad näiteks sellised bändid nagu Northlane, Volumes, Monuments, Uneven Structure.

2) Kui suurt rolli mängib tänapäeval talent ja kui suurt turundusoskus?

Talent ja turundusoskus käivad käsikäes. Kõik hakkab eelkõige pihta bändist endast. Kui produkt, mida kirjutatakse, salvestatakse plaadile on liiga tavaline ning puudub eripära, siis on ka väga raske sellega jõuda kaugele. On küll erandjuhtusid, kus talent ei mängi suurt rolli ning on saadud kuulsaks väga lihtsalt, kas läbi õnne või hea turundusoskuse, kuid siiski loeb omapärasus. Tehes kunsti nii, et see tuleb sinust loomulikult välja, pannes oma hinge sinna sisse, meeldib see inimestele ning nad austavad sind. Bändi peab tõsiselt võtma, pidevalt proove tegema, lihvima ning edasi arendama oma pilli-/lauluoskust, mõtlema kuidas laval effektselt silma paista inimestele ning samas ka mängima live show'del oma lood hästi ära. Ilma turunduseta ei jõua muusika õigete kõrvadeni.

3) Mis on teie edasine siht, juhul kui nopite võidu selle aasta Noortebändil?

Võit viiks meie bändi nime paljudele inimestele, kes meist siiamaani midagi kuulnud pole ning tooks juurde loodetavasti palju kontserte. Võidust hoolimata proovime välja anda iga aasta uut materjali, anname nii palju kontserte kui võimalik ja lähitulevikus on plaan panna kokku Euroopa tuur, et ka välismaa inimestele oma muusikat levitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles