Hingedepäeval pakutakse Glehni lossi aias joogat

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Teisipäeval tähistataval hingedepäeval kutsub kultuuripealinna ootussari Glehni lossihoovi Nõmmel, et soojendada südameid jooga ja meditatsiooniga ning tutvuda Glehni lossi ajalooga.

Prantsusmaal joogaõpetajaks tudeerinud Merit Raju ja Ljubov Proskurina ootavad Glehni lossi kõiki, kes soovivad mõtiskleda hingedepäeva salapärase olemuse üle pisut tavatumal moel, joogaharjutuste ja -meditatsioonide ning joogiteega. Seejärel aitab Nõmme muuseumi juhataja Piret Loide küünlavalgel tutvuda Nikolai von Glehni aegse maailmaga.

“Hingedepäev on Eesti rahvakalendris üks osa hingedeajast, mis kestab kogu hilissügise: oktoobrist-novembrist kuni jõuludeni,” rääkis Raju. “Sel ajal oodatakse koju esivanemate hingi, et neid tänada ja kutsuda neid kaitsma põldu ja karja. Kuna hing, esivanemad ja küünlavalgus on joogaski väga kõrgelt hinnatud, mõtlesime teha sellise sündmuse, mille pühendame oma ja esivanemate hingedele, laulame tervendavaid mantraid ning kuulame omal ajal julge ja uuendusliku hinge, inspireeriva Nikolai von Glehni lugu.”

Joogameditatsioon ja harjutused algavad Glehni lossi aias teisipäeval kell 18. Küünlavalgusega ekskursioon algab tund hiljem. Üritus toimub õues ja iga ilmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles