Ungari moefotograafi süüdistatakse põgenikekriisi ärakasutamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgeniknaine lapsega
Põgeniknaine lapsega Foto: SCANPIX

Ungari mainekas moefotograaf Norbert Baksa langes kriitika alla, kuna ta tegi moefotoseeria, milles kajastub põgenike ja asüülitaotlejate karm elu.

Baksat süüdistatakse sotsiaalmeedias põgenikekriisi ärakasutamises rahateenimise eesmärkidel, edastab AFP.

Baksa fotoseeria kannab nime «Migrant» ja selle kõige skandaalsemaks fotokes peetakse seda, millel modell poseerib selfie jaoks paljaste rindadega, kuid kannab moslemnaise rätikut. Taustal on näha okastraataeda, millega Ungari takistab oma piiril migantidevoolu.

Teisel fotol on näha piirivalvuri käes olevat naist, kes hoiab piirialal olevast piirdest kinni ja vaatab tühjal ilmel kaugusse.

Süüria fotograaf Sima Diab kritiseeris sotsiaalmeedias, et Baksa fotod on tülgastavad ja maitsetud.

Briti fotograaf Lewis Bush pidas pildiseeriat haiglaseks.

Baksa kaitses end Twitteris, selgitades et ta soovis šokeerivate fotodega näidata põgenikekriisi erinevate nurkade alt.

Ungari moefotograaf sõnas uudisteagentuurile AFP, et massimeedia näitab praegust, Teise maailmasõja järgselt kõige ulatuslikumat inimrännet ühekülgselt ja Euroopa juhtivpoliitikutele sobivalt.

«Olukord ei ole nii mustvalge kui arvatakse. Tahtsin näidata, et põgeniknaised võivad olla raskustes, kuid nad on ikka naised ja kenad. Neil naistel võib olla väga moekaid rõivaid ja nutitelefon,» selgitas Baksa.

Baksa eemaldas skandaalsed fotod oma leheküljelt, kuid neid on salvestatud ja seni jagatakse neid sotsiaalmeedias.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles