Inglanna operatsioonihaav «plahvatas»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haav
Haav Foto: Vida Press

Ühendkuningriigis Lõuna-Walesis Caldicotis elavale noorele naisele tehti kõhumädaniku tõttu operatsioon, kuid paar nädalat pärast seda läks operatsioonihaav infektsiooni tõttu mädanema ja nii-öelda plahvatas.

21-aastase Chloe Meade´i kõhule tekkis 20-sentimeetrine lõhe, edastab mirror.co.uk.

Naise sõnul nägi ta kõht välja nagu mõnest õudusfilmist, sest operatsioonihaav oli lahti.

«Nägin haavast paistmas siseorganeid. Võttis aega nädalaid ravimist ja palju sidemeid, enne kui paranesin. Õnneks nüüd on minuga kõik korras,» lisas inglanna.

Arstid diagnoosisid Meade´il Crohni tõve, kui ta oli 11-aastane. Selle aasta jaanuaris tabasid naist tugevad kõhuvalud ja ta oli sunnitud meditsiiniabi otsima.

Uurimine näitas, et naise kõhus oli mädakolle ja ta vajas kiiresti operatsiooni.

«Mõtlesin, et operatsiooniga lõppesid minu kannatused, kuid nii see ei olnud. Pärast operatsiooni ärgates nägin kõhul 20-sentimeetrist haava, kuid see ei heidutanud mind enne, kui haavas tekkis põletik,» meenutas Meade.

Talle paigaldati sond, mille kaudu teda kolm nädalat toideti.

«Olin mures, et ma ei paranegi, kuid mõlgutasin ikka positiivseid mõtteid. Hakkasin saama põletikku vähendavaid ravimeid, kuid need kasvatasid kehakaalu. Organismi hakkas kogunema vesi ja arstide arvates oli see põhjuseks, miks haav nii-öelda plahvatas. Olin selle tõttu kolm kuud haiglas,» jätkas naine.

Nüüdseks on inglanna paranenud, kuid kõhul on näha ikka tugev haavajälg.

Wikipedia: Crohni tõbi on krooniline soolehaigus, mis tekib noores eas. Sellega kaasneb põletik ja haavandid, mis võivad esineda kõigis soolestiku osades, kuid kõige sagedamini on seda peensooles.

Haigus kulgeb  ägenemiste ja vaibumistega, täielik ravi puudub.

Arvatakse, et Crohni tõve põhjus on geneetiline.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles