Neandertallased olid agressiivsed seksisõltlased

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neandertallaste rekonstruktsioon
Neandertallaste rekonstruktsioon Foto: SCANPIX

Briti Liverpooli, Oxfordi ja Southamptoni ning Kanada Calgary ülikooli ühises uuringus selgus, et neandertallased olid nüüdisinimestega võrreldes agressiivsemad, võitlushimulisemad ning harrastasid märgatavalt rohkem vabu sekssuhteid.

Neandertallaste fossiile uurinud teadlaste sõnul oli nende organismis rohkem meessuguhormoone androgeene kui nüüdisinimestel, kirjutab Daily Mail.

Androgeenide mõjul oli nende käitumine agressiivsem, kergemini tekkisid võitlused ning sagedamini tuli ette, et neil oli mitu partnerit korraga.

Teadlastel olid vaatluse all nii väljasurnud neandertallaste kui ka teiste hominiidide fossiliseerunud sõrmeluud. Eesmärgiks oli teha kindlaks, millised hormoonid neid mõjutasid.

Üsas arenemise ajal mõjutasid androgeenid geene, mida seostatakse sõrmede, varavaste ja suguorganite arenguga.

Fossiilide uuring näitas, et neandertallaste nimetissõrm oli sõrmusesõrmest pikem, mis tähendab seda, et juba üsas arenemise ajal oli nende organismi messsuguhormoonide tase kõrgem.

«Saadud informatsiooni põhjal panime väljasurnud  hominiidide käitumisest pildi kokku. Nägime, et varajased inimesed olid tänapäeva inimestest agressiivsemad ning altimad partnereid vahetama ning seksima, » selgitasid teadlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles