Pildid: Indoneesias jäi kopteriõnnetusse sattunud mees tänu veetaimedele ellu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesias leidis aset helikopteriõnnetus, mille tagajärjel on seni neli inimest kadunud.

CNNi teatel leidis õnnetus aset möödunud pühapäeval Põhja-Sumatra provintsis Medani lähedal, kus viit inimest transportinud helikopter kukkus vulkaani kraatris asuvasse Toba järve.

Üks õnnetuskopteri reisijatest oli 22-aastane Fransiskus Subihardayan, kelle päästetöötajad leidsid kaks päeva pärast õnnetust.

Mees oli võtnud end aluspesu väele ja hoidis end järvepinnal veetaimede abil.

Päästjate sõnul oli pikka aega vees olnud mees võrdlemisi heas seisundis. Ta ei saanud helikopteri alla kukkudes raskeid vigastusi, kuid kaks päeva järves olemine tekitas hüpotermia ja väsimuse.

Ülejäänuid helikopteris olnuid ei ole veel leitud. Subihardayani teatel oli  järves pärast õnnetust näha ka kaasreisijaid, kuid hiljem jäi ta üksinda.

Kopteris olnuid otsib umbes 800 päästetöötajat, politseinikku ja kohalikku elanikku.

Subihardayan selgitas politseile, et helikopter sattus Toba järve kohal lennates tugevasse tuuleiili ja tekkis turbulents. Helikopter kukkus järve ja oli paar minutit pinnal, enne kui uppus.

Kopteris olnud piloot, mehhaanik ja kolm reisijat pääsesid enne selle uppumist välja.

Toba on Kagu-Aasia üks suuremaid järvi. Järv on 100 kilomeetrit pikk ja 30 kilomeetrit lai, selle suurim sügavus on 505 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles