Vabal Laval meediauurija, drag queen ja tõelised teised

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 22. oktoobril esilinastub Vabal Laval Tiina Söödi lavastus «Tõelised naised, tõelised mehed ja tõelised teised,» mille osatäitjad on inimesed meie keskelt.

Kes on tõeline mees? Milline peab üks tõeline naine olema? Aga mis saab siis, kui ma ei kuulu kumbagi kategooriasse? Tiina Söödi lavastuses tuuakse lavale inimesed, kes on soolist ebavõrdsust tundnud oma nahal. Nad räägivad läbi huumoriprisma sellest, millised peavad olema tõelised mehed ja naised. Vaataja näeb, kuidas tema hüpoteetiline naaber, töökaaslane, sõber või sugulane teemat puudutab. Muuhulgas räägitakse sellest, kes tassib haigest seljast hoolimata telliskive ning kes rasedustoksikoosi kiuste põrandat kaks korda päevas ämma rõõmuks läikima lööb. Samuti päritakse, kas tõeline tädi saab olla samal ajal ka tõeline naine, ning milline peab olema üks normaalne mees. Lavastus uurib, kuivõrd aktuaalne sooteema Eesti ühiskonnas üleüldse on ja kuidas see meid kõiki puudutab.

Laval on drag-queen Andrus, meediauurija Merike, naisteajakirja tegevtoimetaja Anna-Liisa, IT-valdkonnas töötav Helen ja loodusteaduste õpetaja Olev, kes räägivad oma isikliku loo. Lavastaja on Tiina Sööt.

Lavastus «Tõelised naised, tõelised mehed ja tõelised teised» on Vaba Lava 2015/16 hooaja kuraatorprogrammi teine lavastus. Etendused algusega kell 19.00 toimuvad 22.–24.10 ja 9.–10.11. 

Piletid saadaval Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles