Eesti baarmen Kristo Tomingas taas baarmenite maailmameistrivõistlustel esikolmikus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Tomingas
Kristo Tomingas Foto: Erakogu

Sel nädalal Bulgaarias, Sofias 09-15.oktoober toimunud baarmenite maailmameistrivõistlustel võidutses taas 3-kordne baarmenite Eesti meister Kristo Tomingas.

After Dinner kategooria kokteilivõistlustel saavutas eestlane Kristo Tomingas oma kokteiliga Marry Me Martini 3. koha. Sama kategooria maailmameistriks krooniti Taiwani baaridaam Kuo Chih-Lin.

Flairi finaali võitis samuti Taiwani esindaja Chen Yu-Cheng, teiseks tuli USA showbaarmen, kolmandaks sai Tšehhi võistleja. Eestlane Georgi Voomets kahjuks seekord finaalikohale ei jõudnud. Maailma parimaks kokteiliks tunnistati superfinaalis Rootsi esindaja Ivanov Dosa Long Drink nimega Grand Horizon.

Kokteilibaari Butterfly Lounge üks omanikke ja baarmene Kristo Tomingas sai pääsme baarmenite maailmameistrivõistlustele kevadel, kui ta võitis siinsed, EBA poolt korraldatavad Eesti meistrivõistlused. Kristo on saavutanud varasematel maailmameistrivõistlustel Tšehhist samuti 3. koha ja maailma parima kokteilikaunistuse tiitli.

Kristo tõi võistlustel inspiratsiooniallikatena välja Eesti ilusad naised. «Luban, et kokteil tuleb ka Butterfly Lounge kokteilimenüüsse. Ja veel luban, et järgmistelt maailmameistrivõistlustelt toon ära 1.koha!» lisas superkokteilide valmistaja Kristo.

EBA president Margit Kikas lisas: «Eesti on pääsenud  maailmameistrivõistlustel viimasel neljal aastal järjest medalikohtadele. Seega võib julgelt väita, et Eesti baarmenid on maailmas väga hinnatud kokteilimeistrid. Ja peale selle on nad ka väga head koolitajad laias maailmas. Kristo koolitab tänaseks baarmene üle kogu maailma, juba täna lendab ta Iirimaale koolitust läbi viima.»

Tänavusest võistlusest võtsid osa üle maailma 57 riigi rahvusvaheliste baarmenite võistluste võitjad, keda hinnati nii kokteilide valmistamise, tehnika, kui joogi maitse osas.

EBA asutati 26. mail 1994 Viru hotellis. Alates 1995. aastast toimuvad igal aastal EBA meistrivõistlused, mille võitja esindab Eestit alates 2000. aastast rahvusvahelisel kokteilide maailmameistrivõistlusel. EBA on alates 1999. aastast IBA täisliige.

Kristo Tomingase 3. koha kokteil maailmameistrivõistlustel:

Foto: Erakogu

Marry Me Martini

2 cl Geranium Premium London Dry Gin

2 cl St. Germain

1 cl De Kuyper Sour Rhubarb

2 cl Fee Brothers Plum Bitters

0,5 cl Monin White Peach

3 cl Original Aloe Vera

Kaunistus: greip, valge redis, karuhein, rohelised lehed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles